odwolanie

• Autor wątku Autor wątku amika188
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

amika188

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam
Jak napisać odwołanie do odrzuconego odwołania względu na brak potrzebnych danych?

Chociaż wcześniej było wszystko uzupełnione i podane jak trzeba...a w piatek dostalam pismo ze z powodu braku uzupełnienia odwołanie odrzucono.

co to za sprawa? co miałaś uzupełnić i czy zrobiłaś to w terminie?

chodzi o zapłatę kosztów sądowych oraz koszt radcy prawnego , nie jestem w stanie tego zapłacić...miałam uzupełnić pesel, dane uczestników sprawy , wszystko zostało uzupełnione i złożone w terminie..

zażalenie do sądu II instancji. 7 dni od otrzymania postanowienia o odrzuceniu żażalenia (odwołania). jeśli sprawa toczyła się przed sądem rejonowym to wysyłąsz pismo do sądu rejonowego. jeśli w sądzie okręgowym to tam. co do merytorycznych kwestii to napisz że uzupełniono dane w terminie i przedstawia na to dowód. jeśli pismo wysyłałaś pocztą to przedstaw kopie dowodu nadania

a w ilu egzemplarzach trzeba złożyć to odwołanie?

Na piśmie pisze tez ze z powodu braku odpisów dla komornika i wierzyciela.. Jak o tym wcześniej mowy nie bylo..

I czy można to teraz uzupełnić?

Przepraszam ze tak nakręciłam troszeczkę ale znalazłam caly komplet tych papierów.. Wiec wychodzi teraz na to ze znów czegoś im brakowało, choc o tym nikt mi nie powiedział ze trzeba..i na piśmie do wezwania by uzupełnić tez nie było o odpisach... Mogę jakoś to uzupełnić, badz złożyć to samo skompletowane odwołanie przy składadaniu odwolania w sprawie odrzucenia mojego odwołania?

Ostatnia edycja:
generalnie nie można teraz uzupełnić, bo był na to czas i czas ten już minął. trochę Pani nakręciła faktycznie. ja bez dostępu do papierów niestety Pani nie pomogę, bo podejrzewam, że zanim dojdę do tego cię wydarzyło minie kilka dni:)

rozumiem:)
A co to tego odwołania do tej decyzji o odrzuceniu jak powinnam je napisać? By było dobrze...

Ostatnia edycja:
:o... skąd mam wiedzieć skoro nie wiem co to za sprawa i jakie ma Pani argumenty? dobra spróbujmy...

1. co to za sprawa? gdzie się toczy? sąd, komornik?
2. na co dokładnie złożyła Pani "odwołanie" i co Pani w tym odwołaniu napisała?
3. do uzupełnienia jakich rzeczy wezwał Panią sąd?
4. jakie z tych rzeczy Pani uzupełniła w terminie?
5. w jaki sposób je Pani uzupełniła - składając pismo w sądzie, czy wysyłając pismo pocztą listem poleconym?
6. dlaczego sąd odrzucił Pani "odwołanie"? jak zostało to uzasadnione, tj. czego Pani rzekomo nie uzupełniła?

proszę o szczegółowe odpowiedzi, inaczej nie damy rady...

1.sprawa o zapłacenie kosztów oraz splata radcy prawnego, toczy się w Lublinie w sadzie rejonowym , komornik jest z Warszawy

2.odwołanie zostało złożone wyżej wymienionej sprawie ponieważ nie jestem wstanie zapłacić , mam troje dzieci i jestem po rozwodzie..i dostaje nie całe 1400zl w pracy

3.peselu, danych komornika i wierzyciela oraz opłaty skarbowej

4.wszystkie rzeczy uzupełniłam w terminie

5.składałam osobiście w sądzie

6.odrzucono ponieważ brakowało odpisu dla komornika i wierzyciela

Ostatnia edycja:
Powrót