odwołanie

• Autor wątku Autor wątku alegro126
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alegro126

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
A gdy telefon wróci serwisu nie doprowadzony do stanu jaki był przed naprawom.Co mam dalej robić.

Telefon wrócił z serwisu nie naprawiony ,ponieważ stwierdzili że jest to uszkodzenie mechaniczne.Ale po obejrzeniu telefonu stwierdziłam że jest on w gorszym stanie niż go oddałam do naprawy. Więc wystąpiłam do sklepu z pismem żeby doprowadzili mi telefon do stanu w jakim go oddałam przed naprawą.Mam to udokumentowane w którym miejscu jest uszkodzony przy pierwszej reklamacji,a teraz tych uszkodzeń jest o wiele więcej .A jeszcze jedna sprawa ,ponieważ pierwszym razem złożyłam reklamacje gwarancyjną sklep odesłał telefon do swojego serwisu,następnie skorzystałam z rękojmi sklep wysłał telefon do gwaranta. Czy tak można??Dziś dzwoniłam do serwisu czy sklep wysłał do nich pismo które przedstawia że telefon jest w gorszym stanie .Pani z serwisu stwierdziła ze takiego pisma nie mają,więc poszłam do sklepu tu pani stwierdziła że takie pismo oczywiście wysłali.Mam czekać na odpowiedz.

Ostatnia edycja:
A masz pismo z datą złożenia reklamacji, opisem wady i żądaniem? Zakładam, że nie minęły 2 lata od sprzedaży.

Mam pismo z żądaniem ,datą złożenia reklamacji i opisem wady.Telefon mam 3 miesiące .

Zatem moim zdaniem sprzedawca ustosunkował się do reklamacji w ten sposób, że wysyłając telefon podjął decyzję o jej uznaniu i naprawie. Trzeba dać sprzedawcy teraz czas niezbędny na wykonanie zobowiązania.

No i odpowiedz że telefon nie zostanie naprawiony i nadal nie widzą podstaw do uznania niniejszej reklamacji.Stan że wyświetlacz jest pęknięty przy przycisku uruchamiania zaakceptowałam składając podpis,ale nie zgadzam się z tym że wyświetlacz jest pęknięty całkiem winnym miejscu i ma wiele rys ,po powrocie z serwisu .Które nie były zanotowane w reklamacji bo ich nie było.

Zatem wystosuj kolejne pismo, że w takim razie oczekujesz zwrotu telefonu w stanie niepogorszonym w stosunku do dnia wydania go sprzedawcy.

Powstał nowy problem polegający na tym że z serwisu przysłali mi pismo w którym jest napisane cyt.Niniejszym sprzedawca oświadcza ,że odmawia wzięcia udziału w postępowaniu w sprawie pozasądowego rozwiązywania sporów konsumenckich, w myśli przepisów ustawy z dnia 23 września 2016r.o pozasądowym rozwiązywaniu sporów konsumenckich.To znaczy że już nie mogę założyć sprawy konsumenckiej tylko cywilną.Te pismo podpisała osoba niepełnoletnia ,czy można to unieważnić.

Powrót