Odzyskanie kół samochodowych

• Autor wątku Autor wątku coach86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

coach86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
W związku ze sprawą rozwodową zauważyłem nieustanne przywłaszczanie sobie moich rzeczy z domu przez moją - już niedługo byłą - żonę. Są to głównie drobne rzeczy. Niemniej, 2 lata temu oddałem do przechowania moim teściom koła samochodowe o wartości ok. 7 tys. złotych. Nie mam pod to żadnych smsów, umów, e-maili etc. Koła znajdowały się w garażu na posesji teściów i na 99% nadal tam są. Oczywiście ja nie mam tam wstępu, a jeśli się upomnę o nie, to zapewne zostaną schowane i nie zobaczę ich już nigdy. Co mam zrobić żeby odzyskać koła? Czy powinienem zgłosić sprawę na Policję, a może pojawić się z nią pod posesją? Proszę o rady. Dzięki.

Oczywiście jestem w stanie udowodnić że te konkretne koła są moje, mam fakturę zakupu.

A jesteś w stanie udowodnić że je im oddałeś na przechowanie?

coach86 napisał:
Oczywiście jestem w stanie udowodnić że te konkretne koła są moje, mam fakturę zakupu.

Zakupiłeś je z majątku osobistego? Mieliście z żona rozdzielność w momencie zakupu? Jeżeli nie, to nie są twoje, tylko są współwłasnością malzenską

Lovor napisał:
Zakupiłeś je z majątku osobistego? Mieliście z żona rozdzielność w momencie zakupu? Jeżeli nie, to nie są twoje, tylko są współwłasnością malzenską

Zakupiłem je w leasingu. Jesteśmy po podziale majątku i w podziale jest wyraźnie napisane, że samochód jest mój.

Powrót