B
Baret
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam mam prośbą mianowicie 2 dni temu miałem mocna kolizje nie mojej winy samochód nie wyhamował i skasował całkowicie tył mojego pojazdu poprzez to uderzenie zostałem przesunięty na poprzedzający mnie samochód który wykonywał manewr skrętu w lewo, winny zdarzenia ma OC w PZU, moje podstawowe pytanie czy mogę i czy mam takie prawo żeby PZU pokryło koszty naprawy mimo mocnych i sporych uszkodzeń przewyszających wartość mojego pojazdu wedle ich systemów oceniania wartości Audatex/Eurotax, ten model samochodu jest mało spotykany na polskim rynku była to limitowana wersja której nie kupie z ta kwote która mi przedstawili. Auto dołsowonie 2 tyg temu mialo wymieniany silnik remont skrzyni biegów ale nie mam żadnych faktur czy pomijając już to najbardziej jestem ciekaw czy mogę ubiegac się oto aby naprawiono mój pojazd mimo ze według PZU został marnie wyceniony, i przewyższa koszty naprawy a uszkodzeni jest spore mogło by się wydawać ze nadaje się do kasacji ale jeśli ja niemoge znaleźć takiego samego modelu w podobnym stanie technicznym to niech mi naprawiają czy mam takie prawo?
Drugie pytanie
Bo mam wrażenie ze PZU szantażuje mnie chyba że tak działa
Wycenili auto przed wypadkiem na 2900zl
Wrak na śmieszne 170
Jak biore wrak dla siebie to jest minusowane 170 z kwoty 2900zl jeśli się zgodze na tą opcję to w rzeczywistości PZU zaczyna szukać kogos kto da wiencej niż 170 np. 1500 zl i zostaje mi wrak i 1400 i nasuwa się pytanie jak to możliwe ze samochód który według ich przed wypadkiem był wart na 2900 po tak wielkich uszkodzeniach nagle jest jeszcze wart 1500zl
Moim zdaniem zakale który wyplaca odszkodowania tylko poszkodowuje dodatkowo
Proszę o pomoc pozdrawiam
Drugie pytanie
Bo mam wrażenie ze PZU szantażuje mnie chyba że tak działa
Wycenili auto przed wypadkiem na 2900zl
Wrak na śmieszne 170
Jak biore wrak dla siebie to jest minusowane 170 z kwoty 2900zl jeśli się zgodze na tą opcję to w rzeczywistości PZU zaczyna szukać kogos kto da wiencej niż 170 np. 1500 zl i zostaje mi wrak i 1400 i nasuwa się pytanie jak to możliwe ze samochód który według ich przed wypadkiem był wart na 2900 po tak wielkich uszkodzeniach nagle jest jeszcze wart 1500zl
Moim zdaniem zakale który wyplaca odszkodowania tylko poszkodowuje dodatkowo
Proszę o pomoc pozdrawiam