odzyskanie pieniedzy od bylych wspollokatorow

• Autor wątku Autor wątku ciocia_mlotek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

ciocia_mlotek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Przez 1.5 roku wynajmowałam mieszkanie wraz z mezem i znajomym. Przez ostatni rok mieszkala z nami rowniez jego zona. W counsil zarejestrowani bylismy my i kolega. miedzy soba ustalilismy, ze my zbieramy i placimy rent wlascicielowi a oni zbieraja i placa counsil tax. Miesiac temu znajomi wyprowadzili sie bo dostali counsil house. Potem dostalismy list, ze jest duza zaleglosc w counsil tax. My co miesiac dawalismy swoja czesc. Teraz wspollokatorzy wypieraja sie faktu, ze sa nam winni pieniadze. Poza tymi pieniedzmi teoretycznie sa nam winni jeszcze za kilka miesiecy za telefon(zarejestrowany niestety tylko na mnie), internet itd.
wedlug pradomierza wychodzi rowniez(rachunek placilismy po polowie), ze w porownaniu z czasem kiedy mieszkali z nami my jako my placimy o 20f mniej. W skali roku to jest ponad 200funtow, ktore placilismy za ich zuzycie pradu.
Jestem zdesperowana do odzyskania chocby czesci z tych pieniedzy poniewaz nie jestem w stanie sama oplacic teraz luki jaka powstala w counsil tax. Nie wspominajac juz o tym, ze placilabym po raz drugi za to samo.
Prosze o pomoc. czy jestem w stanie odzyskac cokolwiek?

Powrót