Odzyskanie pieniędzy oraz przywłaszczonej rzeczy

• Autor wątku Autor wątku mamaaniolka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mamaaniolka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
dzień dobry
chciałam się dowiedzieć czy jeśli dwa lata temu wzięłam kredyt m.in. na spłatę długów partnera (obecnie byłego) i posiadam dowody przelewów, ponieważ były one dokonywane z mojego konta czy mogę się teraz domagać ich zwrotu.
jest jeszcze jedna rzecz...ponieważ wzięłam w 12.2013 kredyt (całkowita spłata nastąpi w 12.2015) na zakup ps4 dla partnera (obecnie byłego), on "pożyczył" go ode mnie, a teraz nie chce oddać twierdząc, że się jemu należy, bo swój ps3 sprzedał, a pieniądze z niego dał mi, ale to poszło na opłaty bieżące i życie, a nie moje zachcianki. czy mogę go odzyskać?? dodam tylko, że mam jedną szansę na jego odzyskanie, ponieważ gdy raz mi się nie uda to on go wywiezie z domu swojej mamy.nie ukrywam, że bardzo zależy mi na czasie. Obecnie mam z byłym partnerem 2,5rocznego syna, a na dniach urodził się jemu kolejny syn z partnerką, z którą był kilka lat temu i obawiam się, że może teraz do niej się ponownie wprowadzić, a wtedy możliwość odzyskania "skradzionego" sprzętu przepadnie.

mamaaniolka napisał:
zy mogę się teraz domagać ich zwrotu.
może pani, aczkolwiek partner "były" może twierdzić, ze była to darowizna w związku faktem iz zyliście wówczas państwo w zwiazku nieformalnym (konkubinacie)....

ps4 - powaznie?wykłócacie się państwo o ps4 a nie np. o alimenty?ech....

sytuacja analogiczan jak powyzej - to ze pani wzieła kredyt nie oznacza,że ps4 jest pani włąsnością, bo mogła pani podarowac byłemu partnerowi tudzież dokonać zamiany ps3 na ps4. Ciżeka sprawa - oczywiscie moze pani spróbowac idać się tam z policją i zażądac wydania "przywłaszczonego" mienia ale moim zdaniem takie działanie byłoby bezpodstawne - jest kilka ciekawych wątków na ten temat na forum....

Powrót