G
germant
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam,
Sprawa przedawnionego długu. Złożyłem sprzeciw do e-Sądu i cofnęli do SR a tam sprawę umorzyli. Niemniej kasa została pobrana wraz z kosztami komornika pomimo pism moich oraz z e-Sądu o uznaniu sprzeciwu i utarcie nakazu zapłaty w całości.
5.02 - komornik pobrał przedawniony dług i koszty.
18.02 - Postanowienie e-Sądu o uznaniu sprzeciwu i utarcie nakazu zapłaty w całości (czyli już po 7 dniowym terminie na skargę komornika od jego decyzji)
22.05 - Umorzenie sprawy przez Sąd Rejonowy.
9.06 - Doręczenie odpisu umorzenia.
Dzięki Wam przebrnąłem aż do tego momentu ale dalej pomysły mi się kończą.
Jak mogę teraz odzyskać pobrane pieniądze?
Z tego co wyczytałem na forum to chyba powinienem napisać do wierzyciela o zwrot całej kwoty którą pobrali + koszty komornika (doręczenia, zapytań, poszukiwań majątku
i opłaty stosunkowej). Czy może komornik oddaje w/w koszty które pobrał + moje koszty zajęcia na rach. bankowym?
Będę bardzo wdzięczy za Waszą dalsza pomoc.
Pozdrawiam,
Sprawa przedawnionego długu. Złożyłem sprzeciw do e-Sądu i cofnęli do SR a tam sprawę umorzyli. Niemniej kasa została pobrana wraz z kosztami komornika pomimo pism moich oraz z e-Sądu o uznaniu sprzeciwu i utarcie nakazu zapłaty w całości.
5.02 - komornik pobrał przedawniony dług i koszty.
18.02 - Postanowienie e-Sądu o uznaniu sprzeciwu i utarcie nakazu zapłaty w całości (czyli już po 7 dniowym terminie na skargę komornika od jego decyzji)
22.05 - Umorzenie sprawy przez Sąd Rejonowy.
9.06 - Doręczenie odpisu umorzenia.
Dzięki Wam przebrnąłem aż do tego momentu ale dalej pomysły mi się kończą.
Jak mogę teraz odzyskać pobrane pieniądze?
Z tego co wyczytałem na forum to chyba powinienem napisać do wierzyciela o zwrot całej kwoty którą pobrali + koszty komornika (doręczenia, zapytań, poszukiwań majątku
Będę bardzo wdzięczy za Waszą dalsza pomoc.
Pozdrawiam,