W
wiewior_1993
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 20
Witam. Mam następującą sytuację. Kupiłem przedmiot przez allegro, sprzedający zażyczył sobie o część zapłaty przelewem, a resztę przy odbiorze, może tak mu było wygodniej, więc zgodziłem się. Przedmiot dotarł, jednak był nie taki, jaki być powinien. Sprzedawca zgodził się zwrócić mi pieniądze, a przedmiot poprosił na razie zostawić u mnie (prawdopodobnie pośredniczył w sprzedaży, a nie jest właścicielem i czekał na kontakt z tym drugim). Udało mi się odzyskać pieniądze z przelewu, a na te z pobrania nie mogę się doczekać, bo sprzedawca nie może skontaktować się z tym drugim człowiekiem i po straszeniu policją próbuje zwalić na mnie, żebym sam się paprał w odzyskanie pieniędzy od niego (podał mi numer telefonu).
Rozumiem, że odpowiedzialnym za zwrot pieniędzy jest sprzedawca, bo to z nim zawarłem umowę kupna - sprzedaży na odległość i ta druga osoba mnie w ogóle nie interesuje?
Rozumiem, że odpowiedzialnym za zwrot pieniędzy jest sprzedawca, bo to z nim zawarłem umowę kupna - sprzedaży na odległość i ta druga osoba mnie w ogóle nie interesuje?