Odzyskanie pieniędzy zajętych przez komornika, a istnieje dowód unieważnienia długu

• Autor wątku Autor wątku abrasadera
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

abrasadera

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam.
W skrócie - sprawa dotyczy starszej osoby, pana G, na którego ktoś podrobił ubezpieczenie no i firma ubezpieczeniowa domagała się opłaty ubezpieczenia. Była sprawa o podrobienie. Pan G twierdzi, że ta sprawa potoczyła się na jego korzyść i wykazano, że to nie on podpisał dokumenty. Jakiś czas temu (2 miesiące) pan G dostał wezwanie do uregulowania długu od komornika. Wysłał podobno odpowiednie pisma, do sądu w Lublinie i komornika. Miesiąc temu przyszła informacja o zajęciu środków z emerytury i w tym miesiącu została pobrana pierwsza transza. Pan G udał się do sądu aby uzyskać informacje co ma robić.

Załączam dokumenty - odpowiedź sądu i dokument potwierdzenia ściągania środków z emerytury:
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.

Moje pytanie brzmi: czy na podstawie załączonych informacji można stwierdzić czy istniej jakaś nadzieja dla pana G na odzyskanie pieniędzy -

a) jeśli tak prosiłbym o wskazanie kroków jakie należy uczynić aby odzyskać pieniądze

b) jeśli nie to czy należy zdobyć dodatkowe informacje (jakie) lub czy sprawa jest beznadziejna i nic więcej się nie da zrobić.

Z dokumentów jakie jeszcze dostałem był załącznik: postanowienie o umorzeniu dochodzenia ws ubezpieczenia - więc mogę to ewentualnie wkleić.
Więcej dokumentów nie ma (tz pan G gdzieś je zapodział). Jeśli potrzeba jakichkolwiek dodatkowych informacji i będę mógł je uzyskać proszę pisać.

Pozdrawiam

Załączniki

Przede wszystkim należy się dowiedzieć na jakiej podstawie działa komornik, sygnatura akt sprawy. Jakie pisma wysyłał Pan G do sądu w Lublinie ? To była sprawa załatwiana przez e-sąd zapewne...

Jak widnieje na przesłanym przeze mnie pismach:
Sąd Rejonowy Lublin-Zachód sygn. VI Nc-e 1757855/11
Jak wcześniej wspomniałem były wysyłane jakieś pisma ale nie wiem czy należy dowiedzieć jaki jest status sprawy - cz te pisma tam dotarły i jaki miały impakt - finalnie pieniądze są pobierane więc zapewne niewielki...
Jakie informacje dokładnie muszę zdobyć - coś od komornika czy z tego sądu?

Powrót