Oferta handlowa na adresy mailowe firm.

• Autor wątku Autor wątku randompassanger
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

randompassanger

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Dzień dobry,
tak jak w tytule wątku. Interesuje mnie przesyłanie oferty dotyczącej tego co potrafię. Przeczytałem sporo artykułów w internecie i wywnioskowałem że jest to legalne po osiągnięciu zgody właściciela adresu e-mail. Czy ktoś mógłby to doprecyzować? Nie chciałbym żadnych problemów z prawem a wiem że najmniejszy błąd może kosztować mnie duże konsekwencje. Dodam iż nie mam DG gdyż opłaty są zbyt wysokie a wykonanie jakiejś pracy zdarza się raz na jakiś czas (pół roku, kwartał). Bardzo proszę o jasne rozwinięcie i objaśnienie najważniejszych zasad prawnych związanych z moim pytaniem. Dodatkowo chciałbym zadać jeszcze jedno pytanie. W pracy mam pokatalogowanych wiele firm o których istnieniu nawet nie wiedziałem a co za tym idzie mam dostęp do obszernej bazy mailowej. Nigdzie nie mam w umowie zakazu użycia tych informacji do własnych celów, nie podpisywałem też żadnej umowy dotyczącej podobnych kwestii. Jak to wygląda? Czy na te adresy mailowe mógłbym wysyłać zapytania o możliwość przesłania oferty?

Jak zwykle dziękuję z góry za poświęcony czas i rzeczowe odpowiedzi. Serdecznie pozdrawiam. :)

Powrót