Office dla użytkowników domowych na firmę

• Autor wątku Autor wątku Wedelek121
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wedelek121

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień Dobry,

Od pewnego czasu prowadzę jednoosobową działalność i do pracy potrzebuję Worda oraz Excella. Do tej pory korzystałem z archaicznego Office'a i postanowiłem go wymienić na coś lepszego. Z racji tego, że nie potrzebuję dodatkowych aplikacji mój wybór padł na wersję 2016 dla użytkowników domowych. Tutaj rodzi się jednak pytanie czy US przy ewentualnej kontroli nie podważy zasadności takiego zakupu w związku z naruszaniem licencji.

US zapewne podważy, ale karnie jest wszystko w porządku. Po prostu nie wrzucaj tego "w koszty".

A swoją drogą polecam oprogramowanie GNU GPL. Darmowe i wcale nie gorsze, plus obsługujące obowiązujący w administracji format .odt - którego oprogramowanie firmy Microsoft nie obsługuje. Urzędy przyjmują *.doc, ale nie mają obowiązku tego robić, w UE obowiązuje *.odt.

A jest ich dużo, z pewnością coś znajdziesz.

hmm,

A czy zakup takowej licencji z leasingu jest legalny?

***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Niestety nie widzę jakiej. Bo widocznie dałeś link niedozwolony na forum. Może weź przytocz po prostu treść?

Wystarczyłoby aby Autor tematu miast zadawać takie pytanie dokładnie zapoznał się z treścią oferty, której z powodów oczywistych w postaci odnośnika tutaj nie udostępnimy.

Powrót