Oficjalny sklep Allegro, a gwarancja

• Autor wątku Autor wątku Mentos1105
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mentos1105

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień Dobry!

Mam pytanie odnośnie gwarancji udzielanej przez Oficjalny Sklep Allegro. Niedawno (tydzień temu) kupiłem telefon (aukcja typu Kup Teraz) i w pudełku znalazłem niewypełnioną kartę gwarancyjną. Zignorowałbym ten fakt totalnie, jednak jest na niej wyraźnie napisane, że jest ona nieważna bez daty zakupu, nr IMEI itp. Zadzwoniłem więc na infolinię sklepu Allegro opisując całą sprawę i miła pani powiedziała mi, że oni nigdy nie otwierają pudełek ze sprzętem i sytuacja zawsze wygląda w ten sposób, i w ciągu najbliższych 24 miesięcy w razie jakiejkolwiek usterki wystarczy, że skontaktuję się z nimi mailowo lub telefonicznie i w ten sposób tam jakoś naprawią mi ten telefon, bo oni mają wszystkie dane dotyczące aukcji itp. itd.
Chciałbym się dowiedzieć, czy nikt nie robi mnie w konia, i czy naprawdę w ten sposób może działać gwarancja, mimo tego, co napisane jest na karcie gwarancyjnej.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Ostatnia edycja:
Spokojnie, W razie potrzeby podbiją Ci gwarancję. Na wszelki wypadek poczytaj też o składaniu reklamacji na podstawie przepisów o rękojmi.

Mentos1105 napisał:
czy naprawdę w ten sposób może działać gwarancja, mimo tego, co napisane jest na karcie gwarancyjnej
Gwarancji udziela gwarant i on określa jej warunki. Skoro w zapisach są takie, nie inne wymogi, bez ich spełnienia gwarancja jest nieważna. Mogą ją podpić później, tylko co, jak sklep "padnie" ?

Dziękuję bardzo za odpowiedzi, czuję się o wiele spokojniej :)

Powrót