M
Michał W.
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 42
Dzień dobry.
1 Gmina podjęła/ogłosiła w BIP UCHWAŁĘ w sprawie przystąpienia do sporządzenia MPZP BEZ załączenia dwóch części graficznej [czyli MAP do uchwały].
Na BIP jest: Uchwała + Uzasadnienie_do_Uchwały + ANALIZA_dotycząca_zasadności_. Brak numerów działek
2. Następnie za parę miesięcy zamieściła w BIP OBWIESZCZENIE o przystąpieniu do sporządzenia MPZP oraz o przystąpieniu do przeprowadzenia strategicznych ocen oddziaływania na środowisko, w tym sporządzenia prognoz oddziaływania na środowisko.
3. W OBWIESZCZENIU są odwołania do części graficznych UCHWAŁY, które nie zostały zamieszczone na BIP; [zero śladu MAP w całym BIP]
ORAZ
4. w OBWIESZCZENIU gmina wyznacza termin w którym zainteresowani mogą składać WNIOSKI do wyżej wymienionych planów i prognoz oddziaływania na środowisko.
5. O ogłoszeniach innych niż w BIP nie mam pojęcia
###
Przegapiłem TERMIN - a parę wniosków mam.
Czy mogę [ w sensie – czy będzie to skuteczne/sensowne ] wnosić o WZNOWIENIE TERMINU składania wniosków na podstawie:
poważnego naruszenia trybu sporządzania planu – braku/niedostatecznego sposobu ogłoszenia o przystąpieniu do sporządzania miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego (art. 17 pkt 1 upzp) - brak załączników graficznych (art. 14 pkt 2).
Z poważaniem
MW
1 Gmina podjęła/ogłosiła w BIP UCHWAŁĘ w sprawie przystąpienia do sporządzenia MPZP BEZ załączenia dwóch części graficznej [czyli MAP do uchwały].
Na BIP jest: Uchwała + Uzasadnienie_do_Uchwały + ANALIZA_dotycząca_zasadności_. Brak numerów działek
2. Następnie za parę miesięcy zamieściła w BIP OBWIESZCZENIE o przystąpieniu do sporządzenia MPZP oraz o przystąpieniu do przeprowadzenia strategicznych ocen oddziaływania na środowisko, w tym sporządzenia prognoz oddziaływania na środowisko.
3. W OBWIESZCZENIU są odwołania do części graficznych UCHWAŁY, które nie zostały zamieszczone na BIP; [zero śladu MAP w całym BIP]
ORAZ
4. w OBWIESZCZENIU gmina wyznacza termin w którym zainteresowani mogą składać WNIOSKI do wyżej wymienionych planów i prognoz oddziaływania na środowisko.
5. O ogłoszeniach innych niż w BIP nie mam pojęcia
###
Przegapiłem TERMIN - a parę wniosków mam.
Czy mogę [ w sensie – czy będzie to skuteczne/sensowne ] wnosić o WZNOWIENIE TERMINU składania wniosków na podstawie:
poważnego naruszenia trybu sporządzania planu – braku/niedostatecznego sposobu ogłoszenia o przystąpieniu do sporządzania miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego (art. 17 pkt 1 upzp) - brak załączników graficznych (art. 14 pkt 2).
Z poważaniem
MW
Art. 17. Wójt, burmistrz albo prezydent miasta po podjęciu przez radę gminy uchwały o przystąpieniu do sporządzania planu miejscowego kolejno:
1. ogłasza w sposób określony w art. 8h ust. 1 o podjęciu uchwały o przystąpieniu do sporządzania planu miejscowego, określając sposoby i miejsce składania wniosków do projektu planu miejscowego oraz termin ich składania, nie krótszy jednak niż 21 dni od dnia ogłoszenia;
Art. 8h. 1. Informacje o sposobach, miejscach i terminach prowadzenia konsultacji społecznych wójt, burmistrz albo prezydent miasta ogłasza, nie później niż w dniu rozpoczęcia konsultacji społecznych, co najmniej:
1. przez publikację w prasie w rozumieniu art. 7 ust. 2 pkt 1 ustawy z dnia 26 stycznia 1984 r. – Prawo prasowe (Dz. U. z 2018 r. poz. 1914);
2. przez wywieszenie w widocznym miejscu na terenie objętym sporządzanym aktem planowania przestrzennego lub w siedzibie obsługującego go urzędu;
3. przez udostępnienie informacji na stronie internetowej obsługującego go urzędu, o ile taką posiada, oraz w Biuletynie Informacji Publicznej na stronie podmiotowej obsługującego go urzędu;
4. w sposób zwyczajowo przyjęty w danej gminie
Art. 14.
1. W celu ustalenia przeznaczenia terenów, w tym dla inwestycji celu publicznego, oraz określenia sposobów ich zagospodarowania i zabudowy rada gminy podejmuje uchwałę o przystąpieniu do sporządzenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, zwanego dalej „planem miejscowym”, z zastrzeżeniem ust. 6.
2. Integralną częścią uchwały, o której mowa w ust. 1, jest załącznik graficzny przedstawiający granice obszaru objętego projektem planu miejscowego.