ogłoszenie upadlosci pracodawcy/ niewyplacone wynagrodzenie

• Autor wątku Autor wątku pavulos91
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pavulos91

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam:)
a wiec pisze do was z takim zapytaniem...
pracowalem legalnie w niemczech na umowie na czas nieokreslony od 5 grudnia 2010 roku do 12 grudnia 2011 roku... szef z dniem 12 oglosil upadlosc a niewyplacil pieniedzy od pazdziernika, oraz urlopu ktorego nie wykorzystalem...
przedstawie to pokolei poniewaz to skomplikowana sprawa...
pracowalem normalnie do dnia 27 listopada 2011 roku. od tego dnia mial byc przestoj w pracy a ze to polak to chcial mi to liczyc z dni urlopowych wiec poszedlem na zwolnienie (mial zalegla wyplate za pazdzeirnik). bylem na zwolnieniu od 27 do 14 grudnia. 15 grudnia mialem miec urlop do 6 stycznia... wrocilem z urlopu a w skrzynce pocztowej znajdowaly sie listy z ubezpieczalni ze szef wypowiedzial ubezpieczalnie z dniem 30 listopada (gdzie ja bylem na zwolnieniu do 14 grudnia). pojechalem do szefa z wypowiedzeniem lecz nie przyjal bo powiedzial mi ze oglosil upadlosc z dniem 12 grudnia o czym nie bylem poinformawy. sprawe zglosilem do arbeitsamt-u. dali mi papiery do wypelnienia o zasilek a takze o upadlosci szefa i o odzyskanie pieniedzy... wyslalem te dokumenty lecz to wszystko sie ciagnie i ciagnie juz 4 tydzien i bez zadnych nowosci... mial moze ktos z was taki przypadek?? prosze o porady co w takim razie mam zrobic, bo pilnie musze wracac do polski... pozdrawiam pawel

Powrót