Ognisko w miejscu do tego wyznaczonym

• Autor wątku Autor wątku KaDwah
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KaDwah

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam, otóż w ten piątek chcę zorganizować ognisko wraz z przyjaciółmi w pobliskiej "Karczmie Borowej" - jest tam miejsce do rozpalenia ogniska i nawet pofatygowałem się do Lasów Państwowych i załatwiłem pozwolenie.

Jednak

Pozwolenie jest na ognisko od godziny 17 do godziny 20, mniejsza o godzine startu, bo to nasza decyzja, ale już godzina zakończenia została narzucona przez pana odbierającego ode mnie zgłoszenie. Dodatkowo zażyczył sobie, żeby po godzinie 20 udać się do siedziby Lasów Państwowych (tej przy tym ognisku) i powiedział, że ognisko zostało ugaszone.

I

czy mogą mi limitować czas ogniska do 20? Z tego co pamiętam rok temu można było do 22 i nie trzeba było się wybierać potem do ich siedziby :/ Nie oszukujmy się, ognisko za dnia to praktycznie zero frajdy :/ Jaka kara może mnie czekać jeżeli będę palił to ognisko powiedzmy do 24? Czy strażnik może mnie ukarać mandatem? Mogę się jakoś wybronić wtedy słownie przed nim, że mam prawo do czegoś? :P Przypominam, że jest to miejsce wyznaczone do ogniska (jest to polana, miejsce na ognisko jest na jej środku, około 50m w każdą stronę od lasu)

Pozdrawiam i proszę o szybką pomoc :)

ktoś coś wie na ten temat? byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek przydatną odpowiedź :)

Powrót