ogrodzenie działki i złośliwy sąsiad

• Autor wątku Autor wątku manny88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

manny88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam !!!!!!!

Bardzo bym prosił o pomoc, ostatnio wraz z babcią postanowiliśmy ogrodzić częsc naszej działki ze względu na kupno psa by nie uciekał do sasiada. Sąsiad nie zgadzał sie na wyznaczoną przez nas miedze i nie pozwalał grodzic póki nie bedzie geodety. Sam wybrał geodete i przyjechał z nim a ten ku mojemu zdziwieniu dał nam jeszcze więcej niż chcielismy :) lecz jednak nie rozwiazało to naszego problemu bo mimo mapki nie mozemy grodzic ten jednej strony bo sasiad sie awanturuje i wyrywa siatke z rak, pomozcie. Co moge z tym zrobic??
Policja wezwana na miejsce mowi ze ona nic nie moze;/

Policja się myli.
Ta granica jest ustalona administracyjnie, czy tak sobie pogadaliście z geodetą?

Geodeta przyjechał na wezwanie sąsiada i wbił 4 kołki i zrobił mapke na która musiałem czekac 3 tygodnie w starostwie. Sąsiad sie awanturował gdy geodeta wyznaczył miedze ale ten mu powiedział ze moze wziac innego ale kazdy tak samo wymierzy. Co ja teraz moge zrobic?

Ogrodzić wg. mapki.
Jeżeli sąsiad zniszczy ogrodzenia, zawiadomić policję o wandalizmie.
Dostanie mandat, a wy sądownie będziecie mogli dochodzić zwrotu kosztów postawienia ogrodzenia.

Ale chodzi o to ze nie da sie ogrodzic bo on nie pozwala;/ ostatnio nawet o 4 rano chcialem grodzic to wstał i wyrywał mi siatke z rak;/

sasiad sie awanturuje i wyrywa siatke z rak, pomozcie. Co moge z tym zrobic??
Policja wezwana na miejsce mowi ze ona nic nie moze
Jednym słowem sąsiad cię napadł, a policja mówi, że jej to nie obchodzi. Pogratulować miejscowych funkcjonariuszy.

policja mowi ze mam isc do sądu bo ona nic nie moze;/ a jak ostatnio dzwonilem to nawet nie raczyli przyjechac mowiac ze poki sasiad mnie nie uderzy to oni nic nie moga;/

Powrót