Ojciec alkoholik- stwarzanie zagrożenia, nie płacenie alimentów, rachunków

• Autor wątku Autor wątku mun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mun

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
piszę w sprawie mojej dziewczyny. Ma ona ojca alkoholika. Rodzice pomimo, że sa po rozwodzie mieszkają w jednym domu, nie mają podziału majątku. Mężczyzna stwarza zagrożenie (udokumentowane przez policję), nie chce się wyprowadzić ponieważ mieszkanie należy w 1/3 do niego, ale nie płaci również rachunków ani alimentów za dwójkę dzieci. W jaki sposób doprowadzić do jego wyprowadzki? Jak wybrnąć najmniejszym kosztem z tej sytuacji? Od czasu około pół roku wszystkie koszty utrzymania pokrywa matka mojej dziewczyny, a przecież pieniądze, które nadpłaca mogłyby iść na spłatę ojca (jest taka możliwość?). Proszę o pomoc i dziekuję

W kazym miescie jest pomoc prawnika za darmo tylko musisz się dowiedziec gdzie.Ja dzis ide chcemy sie wyprowadzic z domu bo z alkoholikiem nie da sie mieszkac....Pozdrawiam

Prawnicy o których piszesz to fikcja stażyści na praktyce którzy się uczą a nie pomagają, sama tego doświadczyłam i nic nie uzyskałam.

ks27, nie wszedzie i nie zawsze.Ja kozrystałam z takich porad i bardzo sobie chwaliłam

ks27 napisał:
Prawnicy o których piszesz to fikcja stażyści na praktyce którzy się uczą a nie pomagają, sama tego doświadczyłam i nic nie uzyskałam.

Bzdura. Ja w oiku rozmawialam z konkretnym prawnikiem ktory ma swoja kancelarie takze nie zniechecaj ludzi.

Powrót