ojciec nie chce placic alimentow na syna

• Autor wątku Autor wątku misi1992
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

misi1992

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. Chcialabym przedstawic moja sytuacje. Jestem 20 letnia kobieta z 3 letnim dzieckiem. Od dwoch miesiecy pracuje. Moj dochod wynosi 1000 zl, oprocz tego otrzymuje 360 zl renty po zmarlym ojcu. Mieszkam z chlopakiem, niestety nie dogadujemy sie, on nie zajmuje sie dzieckiem, unika opieki nad nim. Zyje w toksycznym zwiazku.Nie jestesmy malenstwem. Chce sie wyprowadzic razem z dzieckiem, szukam aktualnie mieszkania. Obawiam sie ze moja pensja + renta nie wystarczy na utrzymanie mnie, syna i oplate za wynajem mieszkania. Chcialabym uzykac alimenty od ojca dziecka,by moc choc utrzymac syna za te pieniadze. Niestety jest pewien problem, poniewaz ojciec dziecka pracuje na czarno, jego miesieczna pensja to 2000 zl. Juz jestem za jedna rozprawa sadowa o ustalenie alimentow. Niestety ojciec dziecka twierdzi ze nie pracuje,jest zarejestrowany w urzedzie jako osoba bezrobotna i usilnie stara sie udowodnic ze nie mial by za co placic na dziecko. Jak udowodnic w sadzie ze ma prace na czarno z ktorej uzyzkuje 2000 zl ? Jak udowodnic ze jest w stanie placic na dziecko alimenty? Jakie dowody musze przedstawic by placil alimenty na syna?

Ostatnia edycja:
To że pracuje na czarno pani i tak dostanie alimenty na dziecko , sąd nie bierze wysokość dochodów tylko jego możliwości zarobkowe zobowiązanego do alimentacji . A alimenty zostaną pani przyznane na pewno jeśli nie będzie płacił proszę udać się z wyrokiem do komornika .

Powrót