Ojczym Alkoholik - moze nas wyrzucic czy nie?

• Autor wątku Autor wątku fomfny
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fomfny

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam pisze to dlatego ze dzis sytuacja zabrnela troche za daleko, ojczym ( obcy facet dla mnie i mojej mamy zyja w konkubinacie) przyszedl dzis po raz nty pijany musialem zadzwonic na policje, wzieli go na izbe wytrzezwien, ma pare wyrokow w zawieszeniu... czy automatycznie mu sie te wyroki odwiesza ? czy jak to jest ? pojdzie teraz siedziec ? to jest 1 pytanie i 2 . Pol roku temu ojczym wykupil mieszkanie za mala sume (polowe kwoty dala moja mama ) mial duze znizki z pracy w kopalni.. podpisali umowe przedwstepna ze mieszkanko bedzie tylko na moja mame ( za ok pol roku bedzie musial podpisac).. ojczym nas ciagle starszy ze nas wyrzuci z domu.. jestesmy tu zameldowani na stale.. czy moze to zrobic ? Czy moze sie wycofac z tej umowy przedwstepnej i co bedzie jesli nie bedzie chcial jej podpisac?

Dziekuje za pomoc jestem juz zmeczony ta sytuacja i chcialbym wiedziec czy mam sie czego obawiac.

Jeśli złożycie zawiadomienie, że znów fizycznie lub psychicznie Was niewolił, to pójdzie siedzieć, jeśli oczywiście wyroki dotyczyły znęcania.
Co do sprawy mieszkania, to mało, aby coś powiedzieć.

malo tzn ? mieszkanie jest narazie prawnie jego wlasnoscia my jestesmy z mamy zameldowani na stale.. pol roku temu po wykupie mieszkania ojczym stal sie prawnym wlascicielem ale byli u notariusza i spisali umowe przedwstepna sprzedarzy mieszkania na moja mame bo trzeba rok poczekac zanim bedzie mogl je "sprzedac".... i tu pytanie czy moze cos zrobic aby nas wyrzucic z domu prawnie ? a my nic nie mozemy zrobic ? i czy moze nie podpisac sie juz po roku czasu co do tej umowy jw ... ?

Powrót