Okradli mi Paypala i usuneli konto na (Papal oraz G-maila)

• Autor wątku Autor wątku Adasko001
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Adasko001

Witam
Tak jak w temacie okradli mi konto Paypal oraz usuneli G-maila(i po drodze przechwycili kilka kont na forach warezzowych)

I mam pytanie czy moge to gdzies zglosic ?
Zeby odzyskac ta kase z Paypala mimo ze usuneli mi konto(stracilem ponad 1000 zl ;(
Lecz jest jedno ale pieniadze pochodzily z Uploadu plikow co jest nielegalne ;/
Wiec chyba za duzo nie moge
Bo jak znajda nawet sprawce to mnie pociagna za umieszczanie plikow w sieci bez praw autorskich,i mi sie oberwie ...

Prosze abyscie wyrazili swoje zdania :)

jak słusznie zauważyłeś Policja jest w stanie ustalić sprawcę...ale jest rownocześnie zobowiązana ścigać każdy czyn zabroniony jaki ujawni w toku postępowania....jeśli ustali za co były te pieniądze to ty również możesz załapać się na zarzuty..:P -

no ćóż...jeden przestępca obronił drugiego...to nic szczególnego w półświatku..:P - kodeks złodziejski już dawno stracił na znaczeniu.>:P

Czyli lepiej to przelknac i isc dalej ;p
A na przyszlosc lepiej zabezpieczac konta przed kradzieza

Czy jednak wziasc sie za ta sprawe?

Ostatnia edycja:
w twoim wypadku lepiej przelknac gorzka pigulke i lepiej sie zabezpieczyc bo kara za upload moze cie duzo wiecej kosztowac

Zapewne i tak się nią nie pochwali :)
A ja na Twoim miejscu bym nie zgłaszał - jak policja zechce przeszukać Twój komputer (sądząc po fakcie, że masz konta na warezach masz zapewne DUŻO nielegalnych treści) to możesz zapłacić kilka razy tyle coś stracił a i tak możesz kasy NIE odzyskać.

Ps. to troszkę bezczelnie pytać o poradę prawną ws. nielegalnych pieniążków...

Powrót