N
nitro89
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
Od dnia 13.06.2016 zacząłem przyznany przez Powiatowy Urząd Pracy staż i tak było napisane na skierowaniu do odbycia stażu - bez wpisu do kiedy. Pocztą otrzymałem jeszcze decyzję o przyznaniu stypendium od dnia 13.06.2016 bez daty zakończenia przyznawania stypendium. Staż miał być i zapewniano mnie że jest na 6 miesięcy czyli do grudnia. Dnia dzisiejszego otrzymałem dwa pisma. Jedno o zakończeniu przyznawania stypendium z dniem 16.11.2016 i utratę statusu osoby bezrobotnej z powodu nie stawienia się w terminie. Ja do dnia dzisiejszego chodzę do pracy i odbywam staż.
Co mam zrobić w takiej sytuacji gdy byłem przekonany o długości trwania stażu, jak również najwyżsi moi przełożeni na stażu (a powinni wiedzieć o okresie odbywania stażu przez pracownika wynikającej z umowy między Urzędem Pracy a pracodawcą). W żadnym piśmie otrzymanym przeze mnie nie ma informacji o dacie zakończenia odbywania stażu.
Podczas czytania mi oferty w Urzędzie Pracy wyraźnie słyszałem że jest to staż na 6 miesięcy.
Proszę o pomoc co w ogóle w takiej sytuacji mogę zrobić i co ze stypendium za listopad?
Co mam zrobić w takiej sytuacji gdy byłem przekonany o długości trwania stażu, jak również najwyżsi moi przełożeni na stażu (a powinni wiedzieć o okresie odbywania stażu przez pracownika wynikającej z umowy między Urzędem Pracy a pracodawcą). W żadnym piśmie otrzymanym przeze mnie nie ma informacji o dacie zakończenia odbywania stażu.
Podczas czytania mi oferty w Urzędzie Pracy wyraźnie słyszałem że jest to staż na 6 miesięcy.
Proszę o pomoc co w ogóle w takiej sytuacji mogę zrobić i co ze stypendium za listopad?