Okres oczekiwania na deportacje

• Autor wątku Autor wątku monikas981
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monikas981

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, chciałabym się dowiedzieć jaki jest okres oczekiwania na deportacje z UK. Sprawa wygląda tak, ze moj partner 17.01 skonczył wyrok trwajacy 7.5 miesiaca po czym dostał decyzję o deportacji. Postanowiliśmy razem wrocic do kraju ze wzgledow osobistych, jednak jest on ciagle przetrzymywany w wiezieniu bez jakichkolwiek informacji, kiedy ma nastąpić deportacja. Home Office takze rozklada ręce, czy ktoś był w podobnej sytuacji lub wie jak przyspieszyć deportacje? Zalezy nam bardzo na jego szybkim powrocie do Polski.

Dzien dobry,
Mozna napisac list do Criminal Casework Team (CCT), ktory decyzje deportacyjna podjal, z podaniem powodow przez wzglad na ktore partner powinien zostac usuniety wczesniej. Musza byc to jednak okolicznosci szczegolne. Z mojego doswiadczenia wynika, ze w miare sprawnie usuwane sa osoby, ktore odwolaly sie od decyzji. W przypadku tych, ktore sie na deportacje zgodzily nie mozna sie powolac na zaden termin. Przypuszczam, ze pilna sprawa rodzinna moglaby byc wystarczajacym powodem. Ewentualnie prosze sie zrwocic do konsulatu.
Pozdrawiam,
Sylwia Szymczyk
IMMIGRA LEX

Mam pytanie za kilka dni mam nadzieje bede deportowany do polski z wielkiej brytani I moje pytanie brzmi czy moge uzyskac jakies zadoscuczynienie za to ze przetrzymuja mnie w osrodku deportacyjnym od 4 stycznia ??
Nadmienie tez ze aresztujac mnie mialem dom ze swoja partnerka teraz ona musiala sie przeprowadzic na pokoj z naszym psem mnie 1 lutego psychicznie juz zlamali I podpisalem dokumenty o deportacje mojej osoby do polski mija kolejny tydzien I nadal nic nie mam nawet terminu odlotu stad dlatego pytam czy jak wyladuje w polsce moge starac sie o jakies odszkodowanie z tego tytulu ??
pozdrawiam Witol Krol

Powrót