Okres przedawnienia, niestawienie się w sądzie jako oskarżony.

• Autor wątku Autor wątku Andrzejek1986
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Andrzejek1986

Użytkownik
Odpowiedzi
65
Witam, nie stawiłem się w sądzie w UK jako oskarżony. Opuściłem kraj przed sprawą, jestem poszukiwany w tej chwili tam. Sprawa dotyczyła nie udostępnienia powietrza wydychanego/krwi do badań kiedy prowadziłem pojazd.
Czy orientuje się ktoś jaki jest okres przedawnienia tego ? Czy kiedykolwiek to się przedawni ? Szukałem ale w gąszczu wszystkich tych przepisów nie mogłem nic znaleźć na ten temat. Dziękuję za odpowiedź.

podnoszę ... może jednak wie ktoś ...

Dobry ancymon z Ciebie jest:D:D
Przed chwilą czytałem wątek, że udało Ci sie odzyskac prawko za jazdę z % w Polsce.

Według mnie nie przedawni się coś takiego.
Wyjedz do Włoch tam mozna miec wiecej alk we krwi podczas prowadzenia pojazdu.:lol:

Podnoszę temat, ponieważ zamierzam stawić się na sprawie w U.K., minęło 3 lata prawie od tego incydentu. W tej chwili posiadam ważne Polskie prawo jazdy. Nie zamierzam brać do U.K. na sprawę polskiego blankietu prawa jazdy. Chcę się stawić w UK w sądzie ponieważ mam tak kilka rzeczy biznesowych do załatwienia. Dostanę karę finansową i zakaz jazdy na okres od 12 miesięcy do 36 miesięcy, obligatoryjnie. Pytanie do tych którzy wiedzą: Czy zostanie mi w jakiś sposób zabrane Polskie prawo jazdy ? ? Bo jeśli tak to nie mogę się stawić tam na sprawę, a przedawnienia nie ma podobno z tego co czytałem na rządowej stronie U.K. z prawem.

Dziękuję za odpowiedź.

Sprawa jest taka:
- stawiasz sie na sprawe i mozliwe jest zabranie tymczasowo prawa jazdy na czas wykonania kary, poza tym notatka o poszukiwaniu zostaje zdjeta
- nie stawiasz sie, na obecna chwile nie zostanie wyslany za Toba list gonczy bo nie ma takiej potrzeby, ale jesli dostaniesz kolejne wezwanie i sie na nie nie stawisz to przy pierwszym lepszym pokazaniu sie na promie/lotnisku zostajesz zgarniety i potraktowany jako przestepca
- co do jazdy po % to sadzisz ze miales wiecej niz 0.8%? - to jest gorna dopuszczalna granica w UK.
Tutaj lepiej od razu isc z nimi na uklad jesli jest sie pewnym ze zawiniles, unikanie pogarsza sprawe i zamyka droge powrotu do tego kraju...
- jesli podczas kary dostaniesz zakaz prowadzenia pojazdow, lepiej nie wsiadaj za kierownice, przy pierwszej lepszej kontroli mozesz pojsc siedziec za zlamanie zakazu, pomysl o ewentualnej kolizji: ubezpieczyciel nie wezmie za ciebie odpowiedzialnosci za szkode i wszystko zaplacisz z kieszeni, tak wiec nie wiem czy warto.

Ostatnia edycja:
Powrót