OLX - niezgodnosc w umowie

• Autor wątku Autor wątku kebab84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kebab84

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam,
mam nastepujacy problem.
Kupilem na olx procesor do komputera w cenie 570zl wpłaciłem kwotę w całości przelewem na konto ktore wskazał, sprzedający(osoba prywatna) wysłał mi jakiś złom za 90 zl i jeszcze nie wiem czy działa.
Nie wiem co dalej. Prosiłem go o przesyłkę kurierem, ale on powiedział ze wysłał kurierem a wysłał poczta polska... ja odebrałem niestety ta przesyłkę... oczywiście bylem w pracy i otworzyłem paczkę jakieś 2 godz po wyjściu doręczyciela. Dodatkowo Pani na poczcie POINFORMOWAŁA mnie ze w przypadku takiej przesyłki nie ma możliwości wypisania protokołu przy kurierze.
Sprzedawca upiera sie ze wysłał właściwy towar, ale wiem ze oszukuje i oszukuje tak ludzi- znalazłem jakieś info o nim na internecie nawet ze juz kogoś tez oszukał. Dodatkowo śmieje mi sie w twarz upierając się ze nie wyśle pieniędzy spowrotem bo nie mam oświadczenia z poczty... na pewno klamie... mam swiadkow 2 przy ktorych otwieralem paczke i moga poswiadczyc ze bylo cos innego, mam rozmowe z nim... mam rzeczy ktore przyslal... generalnie typ sie ubezpieczyl bo na zdjeciu w aukcji specjalnie zakryl numery albo dal zle zdjecia a napisal ze sprzedaje cos innego...

nie wiem co zrobic a szkoda mi tych 600zl... bo moglbym je wydac na dzieci albo rachunki...

ech ... dalem sie nabrac... chociaz sie nie spodziewalem tego...

:rolleyes::(:rolleyes:

czy ktos podpowie co zrobic z tym fantem ? :!:

Jakimi dysponujesz dowodami w swietle art.6 KC

Poza tym na forum jest juz sporo wątków poswieconych temu portalowi. Poszukaj i poczytaj.

Powrót