Olx Zakup

• Autor wątku Autor wątku RapNotDead
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

RapNotDead

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam Serdecznie opiszę temat następująco a mianowicie zakupiłem od firmy Max-Gsm Zegarek Wart 800 Zł Na Prezent Nie Otwierałem Go Aż Do Dziś A Dzis Go Rozpakowałem By Sprawdzic Czy Wszystko Z Nim Ok I Moim Oczom Bo To Smartwatch Okazało Się Że Cały Czujnik Jest Porysowany To Stwierdziłem Że Do Sprzedającego Napiszę W Tej Sprawie Że Albo Wymieni Na Nowy Zegarek Bez Wad Albo Zwrot Gotówki A Oni Odpisują Że Co My Teraz Z Nim Zrobimy I Że Niby Serwis Musi Się Fo Tego Ustosunkować A Z Racji Iż Jest To Sklep A Ja Mając Od Nich Fakturę Za Zakupiony Sprzęt To Przysługuje Mi 14 Dni Na Zwrot A Oni Oddają Pieniądze Lub Wymieniają Sprzęt Na Nowy A Mineło Dopiero 7 Dni Od Otrzymania Zegarka I Tym Samym Nagle Piszą Że Rzekomo Już Zegarka W Tym Samym Kolorze Nie Mają Co Od Dnia Mojego Zakupu Ogłoszenie Widnieje Poradzcie Co Dalej Z Tym Zrobić 🙁

Po 1sze pisac po polsku. Wielkie litery są na początku zdania, kropki itd...czytac się tego nie da. Brakuje dat.

A jak jest napisane po chińsku ? A jak według ciebie się nie da tego czytać to po co czytasz i odpowiadasz ? Ja w większosci tak piszę i nikt nie miał pretensji do dziś jak ty napisałaś i wszyscy wszystko rozumieli myślałem że Polacy to bardziej rozumny kraj lecz w sprawie pomocy a zrozumienia daleko im do tego i piszę że 7 dni temu go otrzymałem to tak trudno pomyśleć kiedy to było

Ostatnia edycja:
A jak jest napisane po chińsku ? A jak według ciebie się nie da tego czytać to po co czytasz i odpowiadasz ?
Jak ci się nie podoba to idź na inne forum. Nikt tu arogantom nie musi pomagać.

Co Dalej Z Tym Zrobić
Jeśli zegarek ma wady to pismo do sprzedawcy tytułu niezgodności towaru z umową, żądając wymiany na wolny od wad albo naprawy. Prawo do odstąpienia od umowy bez przyczyny w ciągu 14 dni to nie procedura reklamacji. Możesz z niego skorzystać, ale "sprytny" sprzedawca może zechcieć obniżyć wartość zwrotu z powodu zwrócenia porysowanego zegarka.

Tak rozumiem i wiem że mam te prawa co do 14 dni tyle iż jedynie tam jest porysowana osłona okalająca czujnik zegarka a reszta jest w stanie nienaruszonym chodź te porysowania widać jedynie pod światło a sam sprzedawca nie dawno odpisał proszę odesłać zegarek zdecydujemy co dalej chodź odsyłając jest jeden haczyk ja odeślę to ani nowego zegarka ani pieniędzy a sprzedawca będzie się upierał by dać go do serwisu autoryzowanego co mija się z celem bo pytałem dziś jeszcze na stronie Amazfit na czacie to napisali że z tym tylko sprzedający mi poradzi bo zegarek u nich nie był kupowany bezpośrednio ... A z tym że zobaczą co dalej napisali dopiero gdy screen z rozmowy z autoryzowanym sklepem pisałem a tak to pisali musi go serwis zobaczyć i że rzekomo tego w tym kolorze zegarka nie posiadają co od daty mojego odebrania a dokładnie 7 dni tego miesiąca dnia 15 oferta widnieje do teraz

Ostatnia edycja:
Taki towar sprawdza się przy odbiorze.
Teraz to kopanie się ze sprzedawcą i serwisem.
Postaw się na miejscu sprzedawcy to zrozumiesz o co chodzi.

Powrót