G
gtamxenon
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Cześć,
Mój obecny operator internetu zmienił regulamin. Nie będę ukrywał, jego infrastruktura jest słaba i internet strasznie muli więc zerwanie umowy byłoby dla mnie korzystne
Nie chcę płacić im dodatkowego "haraczu" a oczywiście taka wzmianka się pojawiła w ich piśmie.
Problem jest w tym, że stary regulamin był bardzo malutki, nowy jest już bardzo obszerny(załączone w załączniku).
Związku z tym kieruję do was pytanie czy mogę zrezygnować z świadczenia przez nich z usług? Jeżeli tak to na co się powołać? Ułatwiłoby mi to życie, bo obecny dostawca zapewnia mi warunki technologiczne sprzed kilku lat.
Serdeczne dzięki za pomoc i przy okazji Szczęśliwego Nowego Roku
Pozdrawiam
Patryk
Załączniki:
Treść starego regulaminu,
Treść nowego regulaminu S. 1
Treść nowego regulaminu s. 2
Do moderatorów i Administracji: Mam nadzieję, że jest to dobry dział, jeżeli się mylę proszę o przeniesienie go do poprawnego, dziękuję.
Mój obecny operator internetu zmienił regulamin. Nie będę ukrywał, jego infrastruktura jest słaba i internet strasznie muli więc zerwanie umowy byłoby dla mnie korzystne
Nie chcę płacić im dodatkowego "haraczu" a oczywiście taka wzmianka się pojawiła w ich piśmie.
Szanowni Państwo,
Informujemy, że w związku ze zmianami w ustawie "Prawo telekomunikacyjne" (Dz. U. Nr 85, poz. 716) w trosce o najwyższą jakość obsługi, zmodyfikowaliśmy teść Regulaminu wykonywania usługi InterNeo przez MNI Telecom S.A., dostosowując ją do obowiązujących przepisów.
Nowy regulamin wchodzi w życie 1 lutego 2010 r.
Jednocześnie wprowadzamy nową treść warunków Umowy o świadczenie usługi interNeo, która będzie obowiązywać od 1 Lutego 2010 r.
Zgodnie z zapisem w Ustawie Abonent może wypowiedzieć umowę w przypadku braku akceptacji zmian wprowadzonych do Regulaminu. W razie skorzystania z tego prawa, MNI TELECOM S.A przysługuje roszczenie odszkodowawcze, związane z ewentualną ulgą przyznaną Abonentowi, w wysokości nie wyższej niż udzielone Abonentowi ulgi, pomniejszone o proporcjonalną jej wartość za okres od dnia zawarcia mowy do dnia jej rozwiązania, w zamian za zobowiązanie się przez Abonenta do korzystania z usług MNI Telecom S.a przez określony minimalny czas.
(...)
Problem jest w tym, że stary regulamin był bardzo malutki, nowy jest już bardzo obszerny(załączone w załączniku).
Związku z tym kieruję do was pytanie czy mogę zrezygnować z świadczenia przez nich z usług? Jeżeli tak to na co się powołać? Ułatwiłoby mi to życie, bo obecny dostawca zapewnia mi warunki technologiczne sprzed kilku lat.
Serdeczne dzięki za pomoc i przy okazji Szczęśliwego Nowego Roku
Pozdrawiam
Patryk
Załączniki:
Treść starego regulaminu,
Treść nowego regulaminu S. 1
Treść nowego regulaminu s. 2
Do moderatorów i Administracji: Mam nadzieję, że jest to dobry dział, jeżeli się mylę proszę o przeniesienie go do poprawnego, dziękuję.