opieszałość urzędów-gdzie skarżyć?

• Autor wątku Autor wątku pempulek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pempulek

Użytkownik
Odpowiedzi
54
Witam. Od dwu lat mam problem z uzyskaniem odpowiedzi w sprawie zminimalizowania lub uchylenia kosztów za dzierżawę miejsca parkingowego pod potrzeby osoby niepełnosprawnej( umowa na 3 lata). Początkowo z prośbą o uchylenie opłat wystąpiłam do administracji jednak ta nie jest władna w podjęciu decyzji i zwróciła się z tym do burmistrza, a ten do prezydenta miasta, a ten znów do burmistrza i tak dalej. Tak jest już od dwu lat, a ja płacę. Gdzie mogę zwrócić się z prośbą o monit mojej sprawy i na czyje ręce mogę złożyć skargę na opieszałość urzędów. Serdecznie dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam.

prezydent miasta kolejny raz odesłał do burmistrza, a ja dostałam kolejne, identyczne jak zawsze powiadomienie.

Dlaczego odesłał do burmistrza, jaką podał podstawę prawną?

Może Pani złożyc zażalenie do Samorządowego Kolegium Odwoławczego.

Prezydent nie podał podstawy prawnej. Jest to zwykłe powiadomienie o przekazaniu mojej sprawy do Burmistrza. Dwa zdania i już. Dodam, że nie jest to pierwsze pismo o takiej treści jakie otrzymałam. Gdy dzwonie po różnych działach, czy to u Burmistrza, czy u Prezydenta miasta spotykam się ze spychoterapią. Nikt nic nie wie, bo...i dostaję kolejny numer telefonu.

Zgodnie z art. 229 Kpa może Pani złożyć skargę na biurokratyczne załatwianie sprawy przez burmistrza/prezydenta do rady miasta.

Powrót