Opinia orzecznika

• Autor wątku Autor wątku basiabasia80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

basiabasia80

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry
Chciałabym zaczerpnąć państwa opinii, czy też może doświadczeń na temat przyznawania renty. A więc, stanełam przed lekarzem orzecznikiem na komisji lekarskiej i wydał on orzeczeie iż jestem zdolna do pracy. Podczas komisji nie przebdal mnie wogóle jedyną rzeczą jaką musiał zrobić to schylić się. Całą dokumentację posiadał. Moje schorzenia to: nadciśnienie tętnicze, cukrzyca - przyjmuje insuline, jestem równiez po operacji kręgosłupa, ponadto wykonałam badanie rezonansu magnetycznego które ponownie wykazało zmiany w kegosłupie i zostałam skierowana do neurochirurga , niesttey wizyta przy naszym nfz jest dopiero za rok. neurolog powiedział tylko, że nie jest tragicznie , ale nie jest też dobrze. Ponadto po zabiegu usunięcia żylaków2 lata temu cały czas mam spuchnietą noge od stopy do kolana cała część ta jest mocno napięta i twarda a bya już u wielu lekarzy nikt nie wie co z ty zrobić. Ponadto dodam iż wykonałam rezonans z powodu braku czucia w udzie dokladnie od kolano w górę nogi, prawdopodobnie jest to spowodowane zmianami w kręgosłupie zresztą kolejnymi. Dodam, że pracowałam 9 lat w sklepie a więc byłam narazona na dzwiganie sporych ciezarow i w wieku 53 lat wmałym miescie ciezko jest sie przekwalifikować a pracowac wsklepie nie moge ponieważ lekarz powiedział iż ciężar jaki mogę dzwigać to 2 kg. Prosze o opinię czy wrto składac odwołanie . Z góry Dziekuję i Pozdrawiam

Nikt z nas tu lekarzem raczej nie jest (a tym bardziej orzecznikiem), więc nie wywróżymy "czy warto". Sama musisz zdecydować czy chcesz - zawsze przysługuje Ci do tego prawo, gdy nie zgadzasz się z orzeczeniem.
Pamiętaj tylko, że sprzeciw do komisji lekarskiej składa się w ciągu 14 dni od otrzymania orzeczenia. PO złożeniu sprzeciwu sprawę zbada jeszcze raz trzyosobowa komisja lekarska ZUS.

Powrót