M
mcv912
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam.
Może zacznę od początku,będzie jaśniej.
Wszedłem do strefy biletowej metra bez ważnego biletu [w celu udania się do POK],kontroler biletów mnie zatrzymał oraz po licznych tłumaczeniach z mojej strony że nie korzystałem z usługi transportu spisał moje dane i wystawił mandat,którego nie podpisałem.Od razu po tej sytuacji złożyłem odwołanie.
Po długim dość czasie (ok.miesiąca) przyszło pismo od ZTM zaczynające się od słów "Odpowiadając na wystąpienie dotyczące opłaty dodatkowej nałożonej na Pana za przebywanie (...)" i kończące się "Proszę o uregulowanie należności w terminie 30 dni od daty wystawienia (...)"
I teraz moje pytania :
1.Czy "opłata dodatkowa" jest konieczna?
2.Jakie konsekwencje mnie by czekały,gdybym go nie zapłacił?
Dodam jeszcze,że jestem osobą niepełnoletnią (15 l.)
Dziękuje z góry za każdą odpowiedź
Może zacznę od początku,będzie jaśniej.
Wszedłem do strefy biletowej metra bez ważnego biletu [w celu udania się do POK],kontroler biletów mnie zatrzymał oraz po licznych tłumaczeniach z mojej strony że nie korzystałem z usługi transportu spisał moje dane i wystawił mandat,którego nie podpisałem.Od razu po tej sytuacji złożyłem odwołanie.
Po długim dość czasie (ok.miesiąca) przyszło pismo od ZTM zaczynające się od słów "Odpowiadając na wystąpienie dotyczące opłaty dodatkowej nałożonej na Pana za przebywanie (...)" i kończące się "Proszę o uregulowanie należności w terminie 30 dni od daty wystawienia (...)"
I teraz moje pytania :
1.Czy "opłata dodatkowa" jest konieczna?
2.Jakie konsekwencje mnie by czekały,gdybym go nie zapłacił?
Dodam jeszcze,że jestem osobą niepełnoletnią (15 l.)
Dziękuje z góry za każdą odpowiedź
Ostatnia edycja: