Opłata dodatkowa za parking

• Autor wątku Autor wątku SCF
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SCF

Użytkownik
Odpowiedzi
94
Witam,
Jest pewien parking na którym ponwydrukowaniu biletu ma się darmowy postój przez pierwsze 2 godziny a pozniej nalicza sie oplata ze stawka 4 zl /h.
Parkowalem na nim kilka lat ale wczoraj parkujac zapomnialem o bileciku. Nie bylo mnie raptem 30 min jak wrocilem mialem za wycieraczką kartkę z wezwaniem do dodatkowej oplaty - 80 zł.
Jak dla mnie to jest rozbój w biały dzień bo nawet stojąc tam 12h tyle by mi nie wyszło. Rozumiem niższą kwotę albo taki mandat gdybym musiał za 1 godzinę płacić a bym nie zapłacił. Ale 1 godzina bylanza darmo i tak.
Proszę o porady czy taki swistek za wycieraczką obliguje mnie do zapłaty czy też wg prawa nie mam obowiązku płacić ?

Na początek zapoznaj się z regulaminem parkingu. W szczególności czy opłata dodatkowa jest zasadna.
SCF napisał:
Proszę o porady czy taki swistek za wycieraczką obliguje mnie do zapłaty czy też wg prawa nie mam obowiązku płacić ?
Jeśli opłata dodatkowa jest zasadna, są w stanie wykazać, że oświadczenie woli do Ciebie dotarło, to tak, masz obowiązek zapłacić. Nie zapłacisz, Sąd, nakaz zapłaty, egzekucja komornicza itd. itp. Im wcześniej zapłacisz, tym mniejsze koszty.

Regulamin musi być w miejscu widocznym i dostępnym dla wjeżdżającego na miejscu.

Powrót