opłata za DPS za ojca

• Autor wątku Autor wątku Ranirka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Ranirka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Dzień dobry.
Jakie mam możliwości jako córka aby uniknąć opłat za pobyt ojca w domu opieki? Ojciec opuścił moją rodzinę po wielu krzywdach jakie wyrządził, założył nową, jest schorowany i obecna żona z synem złożyli wniosek poprzez szpital o przyjęcie go do DPS. Wiem że emerytury mu nie wystarczy na opłacenie pobytu.

Ranirka napisał:
Dzień dobry.
Jakie mam możliwości jako córka aby uniknąć opłat za pobyt ojca w domu opieki? Ojciec opuścił moją rodzinę po wielu krzywdach jakie wyrządził, założył nową, jest schorowany i obecna żona z synem złożyli wniosek poprzez szpital o przyjęcie go do DPS. Wiem że emerytury mu nie wystarczy na opłacenie pobytu.

Mamy podobną sytuację...Tatuś się odnalazł po 20 latach w dps , do którego sam się zapisał .Do domu rodzinnego powrotu nie miał, po tym jak okradł rodzinę. Teraz mops nas patroszy co miesiąc za pobyt ( oby jak najkrótszy) tatusia (tfu). Żeby sie obronić przed płaceniem, mops zażądał dowodów ,że ojciec był sqoorwysynem...Wyroki sądów i takie tam...Oczywiście po 40 latach wszyscy takie rzeczy ( o ile mamy) trzymamy na stole bo moga sie przydać....
Raczej spróbujcie się dogadać...Współczuję Wam....

Powrót