Opłata za korzystanie z serwisu

• Autor wątku Autor wątku stokrota19
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stokrota19

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!
Mam problem. Przyszedł do mnie list z upomnieniem, ze nie zapłaciłam za korzystanie z serwisu pewnej strony. Po ok 1,5 miesiaca czasu. Kwota, jak dla mnie, nie jest mała, bo ok 80zł.
Według mnie zalogowalam sie tam przez czysty przypadek i podobno zamowilam korzystanie z serwisu przez miesiac. Niestety nie pamietam zebym cos takiego zamawiala. Wchodzac teraz na ta strone, widze ze mozna zamowic cos takiego ale bezplatnie!!!
Napisałam do nich list wyjasniajacy, ale bezskutecznie. Każa płacic!
Co teraz mam zrobic?

jeśli jest pani w stanie udowodnić ,że nic nie zamawiała to może pani walczyć w Sądzie... ale jeśli nie to moim zdaniem lepiej zapłacić i nie nakręcać kosztów... w przypadku sprawy sądowej o ile by pani przegrała dojdą koszta sądowe i koszty zastępstwa procesowego strony przeciwnej -nie licząc straty nasu na dojazdy do Sądu, kosztów tych dojazdów itp.....

@Markiz32

A czy nie byłaby to sprawa o "doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzania majątkiem" - prawdopodobnie ten serwis jest właśnie tak skonstruowany aby umożliwiać "darmową" rejestrację, i tylko gdzieś ukryte małymi literkami jest, że potem trzeba zapłacić. Tak ukryte, aby człowiek był pewien, że tego nie ma...

Niewielka kwota, więc wiele osób zapłaci aby sobie nie robić problemów. I o to tylko chodzi.

albo darmowa rejestracja albo rejestracja płatna... ponadto trzeba czytac regulanim usługi...

hmm.. no tu jest problem, ze raczej nie jestem w stanie udowodnic im, ze nic nie zamawialam.........
Moim zdaniem, skoro cos juz zamowilam, to powinien przyjsc e-mail potwierdzajacy moje zamowienie-prawda?

Niekoniecznie - jest to tylko przyjęta forma dodatkowej weryfikacji...

Powrót