B
bakus1000
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 31
Witam serdecznie.
Opiszę mój problem może ktoś poradzi co z tym zrobić.
Otóż dostałem z firmy windykacyjnej(polskiej) wezwanie do zapłaty ponad 460 zł za nieopłacony parking w Danii!
Dzwoniłem i tłumaczyłem że auto wypożyczyłem na co mam stosowną umowę i to nie ja powinienem płacić mandat tylko użytkownik który jeżdził w danym dniu.
Przesłana została faxem umowa z użytkownikiem.
Jednak Pani z firmy twierdzi że nie użytkownik tylko właściciel. Tylko dlaczego firma ma mieć większe prawo niż np.Policja. Policja może ukarać tylko rzeczywistego sprawcę jeśli wskaże go właściciel auta a firma może bez tłumaczenia kazać płacić właścicielowi?
Jeśli ktoś mógłby pomóc rozwiązać tą kwestię byłbym bardzo wdzięczny
.. dodam że za każde pisemko liczą sobie 64zł opłat manipulacyjnych 
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedźi
Opiszę mój problem może ktoś poradzi co z tym zrobić.
Otóż dostałem z firmy windykacyjnej(polskiej) wezwanie do zapłaty ponad 460 zł za nieopłacony parking w Danii!
Dzwoniłem i tłumaczyłem że auto wypożyczyłem na co mam stosowną umowę i to nie ja powinienem płacić mandat tylko użytkownik który jeżdził w danym dniu.
Przesłana została faxem umowa z użytkownikiem.
Jednak Pani z firmy twierdzi że nie użytkownik tylko właściciel. Tylko dlaczego firma ma mieć większe prawo niż np.Policja. Policja może ukarać tylko rzeczywistego sprawcę jeśli wskaże go właściciel auta a firma może bez tłumaczenia kazać płacić właścicielowi?
Jeśli ktoś mógłby pomóc rozwiązać tą kwestię byłbym bardzo wdzięczny
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedźi