opłata za skargę na czynności komornika

• Autor wątku Autor wątku marko25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marko25

Użytkownik
Odpowiedzi
38
Witam
Jak w tytule. Własnie jedna moja skarga została uwzględniona a druga w części. Czy po uprawomocnieniu dostanę zwrot opłaty?

Opłaty sądowej od skargi na czynności komornika. Z tego co doczytałem to sąd powinien mi zwrócic opłatę z urzędu gdyż nie maiłem pelnomocnika, skargę sam składałem.

o zmianie postanowienia komornika w przedmiocie ustalenia kosztów. Generalnie zle mi wyliczył koszty a sad to naprostował. Czyli mam zwrot kosztow egzekucji ale nic o zwrocie opłaty sądowej.

przeczytaj załączony załącznik;

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Hmm nie wiem czy to jest podobny do mojego przypadek. Opłata sadowa jest kosztem ale byc moze nie jest to to samo co typowe koszty procesu (pelnomocnik, dojazdy itp).
Troche to by bylo nonsensowne zeby wierzyciel płacił koszty za to ze komornik zastosowal inna (złą) stawke kosztow egzekucji tak jak bylo w moim przypadku. Przeciez to jest blad komornika i on powinien za to płacić

gdzie opłacałeś skargę na komornika?

to było tak: skarga na komornika wysłana do niego gdzies tam w Polsce. On to przekazał do Sadu przy którym działa a ten Sąd przekazał do Sądu w moim miejscu zamieszkania i tu opłaciłem przelewem.

przyznam ze nie do konca rozumiem.

marko25 napisał:
przyznam ze nie do konca rozumiem.
czego nie rozumiesz?, Sąd wydał postanowienie, zapewne jest w punktach, czy możesz wrzucić te postanowienie, ukryj dane drażliwe, a w tedy się dowiemy co sąd postanowił.

Powrót