Opłata za studia - reaktywacja

• Autor wątku Autor wątku jaktamutarg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jaktamutarg

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,

mam takie pytanie:
w październiku ubiegłego roku podjąłem naukę na studiach niestacjonarnych. Opłatę za pierwszy semestr rozłożyłem na trzy raty, z czego od razu zapłaciłem pierwszą. Niestety z przyczyn nagłego pogorszenia sytuacji z pracą, oraz moich rodziców, nie byłem w stanie uiścić drugiej i trzeciej raty. Mimo wszystko podszedłem do wszystkich egzaminów i je zdałem. Okazało się, że zostałem skreślony z listy studentów przez brak wpłaty. Teraz pytanie, czy jest możliwość wnioskowania o umorzenie zaległej opłaty za studia (ponieważ nie jesteśmy w stanie tego uiścić) i tym samym reaktywację studiów? Bardzo mi zależy, żeby kontynuować naukę.

Będę bardzo wdzięczny za chociażby nakierowanie jak się w tej sytuacji zachować.

Wniosek napisać można, tylko szkoda, że tak późno. Teraz wszystko zależy od dobrej woli uczelni, bo takie problemy zgłasza się raczej w trakcie semestru.

Czy umowa albo uczelniany regulamin pobierania opłat przewidują możliwość zwalniania z opłat lub części opłat za usługi edukacyjne ze względu na trudną sytuacje materialną lub inne zdarzenia losowe?

Powrót