Dziękuję za odpowiedz.
Poniżej przedstawiam warunki umowy dotyczące mojej możliwości wypowiedzenia.
3. Uczeń może odstąpić od umowy do dnia 31 sierpnia 2011. Odstąpienie od umowy może nastąpić wyłącznie w formie pisemnej pod rygorem nieważności. W takim przypadku uczeń zwolniony jest z wnoszenia opłat. uczeń może rozwiązać umowę po 31 sierpnia 2011, na warunkach opisanych w ust. 4 i 5.
4. w przypadku rozwiązania przez ucznia umowy za wypowiedzeniem przed zakończeniem trwania kształcenia, umowa zostaje rozwiązana z dniem skreślenia ucznia z listy na koniec danego semestru nauki. wypowiedzenie umowy musi być złożone w formie pisemnej pod rygorem nieważności.
5. w przypadku rozwiązania przez ucznia umowy bez wypowiedzenia, postanowienia niniejszej umowy dotyczące promocji tracą ważność. w takim przypadku znosi się warunki promocji, o której mowa w 5 ust. 1 i uczeń będzie zobowiązany do zapłaty na rzec teb edukacja , za okres obowiązywania umowy, czesnego o którym mowa w 5 ust. 6. Rozwiązanie umowy może nastąpić wyłącznie w formie pisemnej pod rygorem nieważności.
6. umowa wygasa z dniem skreślenia listy uczniów. skreślenie może nastąpić:
a) na koniec semestru
b)w trakcie trwania semestru, w takim przypadku stosuje sie postanowienia 6 ust. 5.
termin płatności mija 10 dnia każdego miesiąca. czy w takim wypadku powiadomienie mnie dopiero po dwóch miesiącach jest zgodne z prawem. ponadto umowę podpisałam 31 sierpnia, to w takim razie jak mogłam z niej zrezygnować do 31 sierpnia?