Opnia środowiskowa, kurator, zmiana

• Autor wątku Autor wątku Bunnybundy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bunnybundy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witajcie, mój "znajomy" siedzi w więzieniu w oczekiwaniu na ponowne rozstrzygnięcie sądu I instancji w sprawie o karę łączną. Chce zmienić kuratora sądowego, czego sąd mu odmówił, jak twierdzi i chciałby się postarać o wydanie nowej opinii środowiskowej(w poprzedniej miał napisane, że ma skłonności do agresji i sąsiedzi się go boją). W związku z tym chcę zapytać gdzie znaleźć przesłanki, jakie musi spełnić, aby złożyć obydwa wnioski z nadzieją na pozytywne ich rozpatrzenie oraz do kogo w zasadzie je złożyć? Czy są jakieś wzory takich pism? Czy wniosek o zmianę kuratora należy złożyć do kierownika zespołu czy do kuratora okręgowego, a może jeszcze gdzie indziej? Będę Wam dozgonnie wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki!

Wniosek można złożyć do Kierownika Zespołu Kuratorskiego. Tylko obawiam się, że to niczego nie zmieni. Skoro sąsiedzi się go boją to co zmieni wizyta innego kuratora? Nowy kurator spowoduje, że sąsiedzi bać się przestaną?

Tak, wiem, że pewnie nic tym nie wskóra, ale spróbować warto. Dziękuję za rozwianie wątpliwości :)

Bunnybundy napisał:
Czy są jakieś wzory takich pism?
To nie jest kwestia wzoru, tylko argumentacji. Czym zatem ten znajomy ma zamiar argumentować swój wniosek, tak żeby przekonać sąd ?

Powrót