opoznienie z placeniem alimentow

• Autor wątku Autor wątku halina1234543
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

halina1234543

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam wszystkim. Mam takie pytanie.Zostaly mi przysądzone alimenty na dziecko w kwocie 380 zl. a w sumie to maż sam sie zadeklarowal do placenia takiej sumy...i tu jest problem bo pomimo jego deklaracji alimenty przychodzą mi z opoźnieniem albo nie cała suma.Termin alimentów jest do 10 każdego miesiąca..Teraz też wysłał mi na dziecko tylko 200 zł. Na moje pytanie dlaczego nie zareagowal zupelnie bo ma silne postanowienie nie rozmawiania ze mną..Sprawy finansowe uzganie z naszym niepełnoletnim dzieckiem..Teraz też przedstawił ja nedzną wymówke że nie ma pieniędzy.. Dałam mu termin do dzisiejszego dnia ale on mnie poprostu lekceważy...Ja już poprostu nie wiem co robić...Związal sie z kobietą która ma troje dzieci,ale to nie powód by jego własne dziecko na tym miało cierpieć...Co sie stanie jak pójde do komornika a on w tym czasie wpłaci?????

Czy ma jakies wieksze zaleglosci wobec dziecka czy tylko z tego miesiaca?

tylko z tego miesiąca ale zawsze wplaca z opóżnieniem

Poinformuj jego,że jak bedzie placil niepelne kwoty i to z opozniem to,że złozysz wniosek u komornika.Jak jest gdzies zatrudniony to komornik bedzie mial z czego sciagnąć.
Jakbys złozyla wniosek i dłużnik by wplacil jakas kwote to musisz poinformowac o tym komornika

Powrót