Oprogramowanie - błędy

• Autor wątku Autor wątku lewica2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lewica2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Cześć,
mam duży problem z firmą, któa jest autorem programów inżynierskich. Otóż zakupiłem u nich pakiet programów z dożywotnią licencją. POdczas dłuższego korzystania programów pojawiają się błędy, które uniemożliwiają poprawną pracę, czy też obliczenia. W warunkach licencyjnych Licencjodawca zapisał, że:

6. Licencjodawca dołoży należytej staranności by w okresie 60 dni od dnia nabycia Licencji oraz w razie
udzielenia Licencji na okres krótszy, przez ten krótszy okres, Program posiadał właściwości i funkcjonalności
wskazane przez
Licencjodawcę w dokumentach dot. programu będących podstawą decyzji zakupowej. Jeśli by tak nie było,
Licencjodawca wedle własnego wyboru podejmie próbę wyeliminowania nieprawidłowości i gdyby to
okazało się nieskuteczne odstąpi od umowy albo odstąpi od umowy bez podejmowania próby
wyeliminowania
nieprawidłowości. W razie odstąpienia od umowy Licencjodawca zwróci Licencjobiorcy uiszczoną przez
niego opłatę licencyjną, a Licencjobiorca obowiązany będzie zwrócić Licencjodawcy Program i wszystkie
związane z nim elementy dodatkowe w terminie określonym przez Licencjodawcę.
Wg mnie 60 dni na sprawdzenie poprawności działania programu jest nierealne, ale jest taki zapis. 60 dni już dawno minęło.
Jakie mogę podjąć kroki, które umożliwią mi uzyskanie wsparcie - np. łątek naprawczych lub w ostateczności zwrot pieniędzy lub przyznanie rabatu na aktualizację oprogramowania? dodam, że aktualizacja z wersji 12 do 14 jest już płatna.

Powrót