L
lewica2
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 23
Cześć,
mam duży problem z firmą, któa jest autorem programów inżynierskich. Otóż zakupiłem u nich pakiet programów z dożywotnią licencją. POdczas dłuższego korzystania programów pojawiają się błędy, które uniemożliwiają poprawną pracę, czy też obliczenia. W warunkach licencyjnych Licencjodawca zapisał, że:
Jakie mogę podjąć kroki, które umożliwią mi uzyskanie wsparcie - np. łątek naprawczych lub w ostateczności zwrot pieniędzy lub przyznanie rabatu na aktualizację oprogramowania? dodam, że aktualizacja z wersji 12 do 14 jest już płatna.
mam duży problem z firmą, któa jest autorem programów inżynierskich. Otóż zakupiłem u nich pakiet programów z dożywotnią licencją. POdczas dłuższego korzystania programów pojawiają się błędy, które uniemożliwiają poprawną pracę, czy też obliczenia. W warunkach licencyjnych Licencjodawca zapisał, że:
Wg mnie 60 dni na sprawdzenie poprawności działania programu jest nierealne, ale jest taki zapis. 60 dni już dawno minęło.6. Licencjodawca dołoży należytej staranności by w okresie 60 dni od dnia nabycia Licencji oraz w razie
udzielenia Licencji na okres krótszy, przez ten krótszy okres, Program posiadał właściwości i funkcjonalności
wskazane przez
Licencjodawcę w dokumentach dot. programu będących podstawą decyzji zakupowej. Jeśli by tak nie było,
Licencjodawca wedle własnego wyboru podejmie próbę wyeliminowania nieprawidłowości i gdyby to
okazało się nieskuteczne odstąpi od umowy albo odstąpi od umowy bez podejmowania próby
wyeliminowania
nieprawidłowości. W razie odstąpienia od umowy Licencjodawca zwróci Licencjobiorcy uiszczoną przez
niego opłatę licencyjną, a Licencjobiorca obowiązany będzie zwrócić Licencjodawcy Program i wszystkie
związane z nim elementy dodatkowe w terminie określonym przez Licencjodawcę.
Jakie mogę podjąć kroki, które umożliwią mi uzyskanie wsparcie - np. łątek naprawczych lub w ostateczności zwrot pieniędzy lub przyznanie rabatu na aktualizację oprogramowania? dodam, że aktualizacja z wersji 12 do 14 jest już płatna.