R
red22
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 107
Jestem użytkownikiem Neostrady. 17-ego lutego kończy mi się umowa na tę usługę. W ubiegłym roku podpisałem umowę z Netią, która miała wysłać wypowiedzenie umowy w Orange (wraz z jej końcem - 17-ego lutego) i uruchomienie na linii swoich usług. Takie pismo zostało wysłane w styczniu (raczej dotarło, bo z Orange nagle zaczęli dzwonić z propozycją przedłużenia umowy z różnymi gratisami), jednak firma Orange odmówiła firmie Netia, a mi za luty wystawili fakturę za cały miesiąc, a nie za okres do końca umowy tj. by umowa zostało automatycznie przedłużona.
Co mogę w danej sytuacji zrobić by jednak ta umowa nie została przedłużona w Orange i bez problemów przejść do Netii? Ja mam walczyć z Orange o wyjaśnienie sytuacji czy to firma Netia powinna walczyć z pomarańczowymi? Orange może sobie poprostu tak zignorować wypowiedzenie i przedłużyć umowę bez pytania mnie o zdanie w momencie gdy poszło wypowiedzenie do nich?
Firma Netia wysłała do nich drugie pismo z zapytaniem powodu odmowy..
Co mogę w danej sytuacji zrobić by jednak ta umowa nie została przedłużona w Orange i bez problemów przejść do Netii? Ja mam walczyć z Orange o wyjaśnienie sytuacji czy to firma Netia powinna walczyć z pomarańczowymi? Orange może sobie poprostu tak zignorować wypowiedzenie i przedłużyć umowę bez pytania mnie o zdanie w momencie gdy poszło wypowiedzenie do nich?
Firma Netia wysłała do nich drugie pismo z zapytaniem powodu odmowy..