Orange - ktos podszyl sie pod moja firme

• Autor wątku Autor wątku nguyenania
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nguyenania

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

jestem klientem firmowym w sieci telekomunikacyjnej Plus. Uprzednio mialam numery w Orange, ale sie przenioslam - stalo sie to bardzo dawno temu, juz ponad 10 lat.

Kilka dni temu otrzymalam cztery listy od Orange, mianowicie 4 rachunki na kwote ponad 2 700zl kazdy. W sumie ponad 10 tys zl! Zignorowalam je, sadzac ze to na pewno jakas pomylka - w koncu minelo ponad 10 lat od kiedy pozegnalam sie z Orange. :confused:

Dzis chcialam przeniesc sie do PLAY, gdy juz wszystko bylo uzgodnione, podczas weryfikacji pani oznajmila mi ze nie moge dokonac przeniesienia poniewaz mam dlug u Orange..

Pojechalam do salonu Orange i dowiedzialam sie ze ktos kupil 4 drogie telefony na moja firme! Dokumenty tozsamosci sie nie zgadzaly wiec nie wszystko stracone - jednak to zaniedbanie ze strony pracownika Orange przysporzy mi duzo problemow, nie moge dokonywac transakcji podpisywac umow jako firma...

Zostalam powiadomiona ze musze udac sie na policje i wyjasnic sprawe. Czy tak powinnam zrobic?

Docenie kazda rade i pomoc,
z gory dziekuje

Anna Nguyen

Ostatnia edycja:
Zle napisalam, listy dostalam kilka dni temu. Chyba przedwczoraj

Udaj się do Orange, weź wszelkie dokumenty potwierdzające fakt zawarcia umowy "na Twoje konto", z tym udaj się na Policję, potem znów do Orange.

Powrót