Orange nie chce przyjąć reklamacji

• Autor wątku Autor wątku Kierba
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kierba

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam

mam mały problem i chciałbym się dowiedzieć czy mogę postąpić w pewien sposób by go rozwiązać.

Zakupiłem urządzenie Liveplug w Bochni w salonie TP / Orange, po około roku używania jedna z dwóch wtyczek przestała działać, chciałem towar zareklamować (spisać dokument reklamacyjny) w salonie jednak sprzedawca powiedział mi że nie przyjmie takiego dokumentu po czym zostałem totalnie olany i rzucono mi żebym sobie zadzwonił na infolinię, zdenerwowałem się i opuściłem ten "salon".

N infolinię Orange zadzwoniłem jeszcze tego samego dnia i zgłosiłem reklamację telefonicznie, Pani mi mówiła, jak to wszystko jest już załatwione, sama słodycz,- po kilku dniach dostałem pocztą taką odpowiedź:

Szanowny Panie,

Nawiązując do przesłanego pisma informuję, że urządzenie Liveplug zakupywane jest we własnym zakresie przez abonenta i jest jego własnością. W przypadku uszkodzenia, na podstawie karty gwarancyjnej lub dowodu zakupu można zareklamować urządzenie. W tym celu należy się udać do Salonu Orange.
W przypadku problemów z konfiguracją zestawu zapraszamy do kontaktu z infolinią techniczną pod numerem 801 505 505. Opłata zgodna z Cennikiem.

Mając na uwadze powyższe wyjaśnienia nie mamy podstaw do pozytywnego rozpatrzenia wniesionej przez Pana reklamacji.

Liczę że powyższe informacje wyjaśnią zgłoszoną sprawę.

Z poważaniem

Dorota Budzińska

Doradca do spraw obsługi klienta indywidualnego

Szok, jestem już zażenowany w stopniu maksymalnym ponieważ salon nie chce przyjąć reklamacji, zwodzi mnie, odsyła do infolinii, infolinia również odmawia, cała sytuacja trwa już drugi miesiąc a bez tego urządzenia nie mogę korzystać z telewizji za którą płacę w pakiecie. :(

Powiedźcie proszę czy mogę wysłać to urządzenie Pocztą w paczce załączyć pismo reklamacyjne lub czy mogę zareklamować to urządzenie w innym salonie Orange bo to w jaki sposób mnie potraktowano w salonie Orange w Bochni na ulicy Kazimierza przechodzi wszelkie normy obsługi konsumenta. Tam są dla człowieka mili tylko gdy podpisuje się papiery na nową umowę.

Proszę o pomoc.:beer:

Kierba napisał:
Powiedźcie proszę czy mogę wysłać to urządzenie Pocztą w paczce załączyć pismo reklamacyjne
Możesz. Ale dodatkowo takie samo pismo wyślij listem ZPO.
Kierba napisał:
czy mogę zareklamować to urządzenie w innym salonie Orange
Reklamację składa się sprzedawcy, chyba że on sam dopuszcza inną możliwość.

Tak jak już pisałem byłem u sprzedawcy, ale ten odmówił sporządzenia i przyjęcia pisma reklamacyjnego bez podania przyczyny, dlatego mam problem.

Jeżeli nie ma przeszkód by uszkodzony produkt odesłać pocztą wraz z reklamacją to tak właśnie zrobię, aczkolwiek wpierw wyślę pismo reklamacyjne jak radzisz w osobnej przesyłce.

Dzięki, piona ! :ok:

Kierba napisał:
Tak jak już pisałem byłem u sprzedawcy,

Trzeba było wezwać kierownika tego przybytku. Pójdź jeszcze raz z kolegą i zareklamuj. Kolega niech nagrywa całą sytuację. Kolega niech doda, że film się znajdzie na YT.

W salonie firmowym nie powinni robić takich cyrków.

Dziwna sprawa, dzisiaj miałem telefon z Orange Pani się zapytała o to czy dekoder jest sprawny, potem przeszła do tematu Liveplug'a i powiedziała że jutro mi wyśle kurierem nowy sprzęt a za odebranie go będę musiał zapłacić 1zł.

Najlepsze że zadzwoniła w momencie gdy pisałem reklamację w Wordzie, serio :D

Dzięki za pomoc, temat wydaje mi się że do zamknięcia. :winko:

Powrót