orange - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku ana-82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ana-82

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam! Do mojej mamy zadzwonił konsultant z Orange i namówił na tablet z internetem i nowym numerem ( moja mama źle go zrozumiała i nie wiedziała, że to będzie nowy numer i nowy abonament tylko,że do jej numeru doliczą opłatę za internet) i zestaw został dostarczony kurierem. Jak zazwyczaj to bywa trzeba było podpisać przy kurierze umowę. Tego samego dnia ja przeczytałam na spokojnie umowę i wytłumaczyłam mamie, że brzydko mówiąc wkopała się w drugi abonament i postanowiłyśmy odesłać tego samego dnia (lub na drugi dzień) ten cały zestaw wraz z odstąpieniem od umowy. Myśleliśmy, że po sprawie niestety, sprawdzam fakturę za mamy telefon, a tam doliczona opłata aktywacyjna i abonament za kilka dni, ponieważ zdaniem Orange dopiero 15 lipca nastąpiło odstąpienie od umowy. Pani z Orange tłumaczy, że jak mama przy kurierze podpisywała umowę to m.in. wyraziła zgodę na wcześniejszą aktywację numeru i dlatego trzeba to teraz zapłacić. Czy jest jakiś paragraf, którym można posłużyć się przy składaniu reklamacji? Mama praktycznie natychmiast odstąpiła od umowy. Dziękuję z góry za pomoc.

Powrót