Orange Pakiet TV, Internet, Telefon

• Autor wątku Autor wątku wolin91
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wolin91

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam.
Mam drobny problem z operatorem Orange. Odwiedziła mnie Pani konsultantka z ofertą orange. Po rozmowach z nią podpisałem umowę na internet, telefon stacjonarny, tv w cenie 79,99 zł + 0 zł za pół roku. Po kilku dniach zadzwoniłem do niej, że chciałbym zwiększyć pakiet tv bo mało programów. Teraz otrzymałem rachunek na prawie 180 zł a miało być pół roku za darmo... Po zadzwonieniu na infolinie dowiedziałem się, że zwiększenie pakietu powoduję różnice w opłatach i stąd ten rachunek. I teraz moje pytanie.
Umowe podpisałem na pakiet podstawowy 79,99 i taka umowe posiadam w domu. Umowy na zwiększenie pakietu nie otrzymałem ani żadnej informacji.
Czy mogę reklamować, że Pani konsultant nie poinformowała mnie tym bardziej nigdzie nie było o tym wspomniane, że jeśli zwiększe pakiet tv to będzie różnica w opłacie i owszem będe miał poł roku za 0 zł ale dodatkowo będe płacił różnice zwiększenia tego pakietu czyli 30 zł. Lub czy mogę zareklamować, że bez podniosła pakiet teoretycznie bez mojej wiedzy, ponieważ nie mam żadnej umowy ani nic na to zwiększenie pakietu. I domagać się albo zmiany umowy na pakiet podstawowy tytułem wprowadzenia w błąd lub zerwaniem umowy bez naliczania dodatkowych kosztów.

Złóż reklamację i poczekaj na odpowiedź.

Jeśli będziesz niezadowolony to -> Miejski Rzecznik Konsumentów.

Powrót