Orange - pismo od komornika

• Autor wątku Autor wątku chrisvag
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

chrisvag

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Mam taki dylemat,miałem z firma Orange podpisana umowe na 2 lata w 2014 r,skończyła sie w czerwcu 2016r jednak firma sama sobie przedłużyła umowe o kolejne 6 msc,nakładając rachunki mimo ze nie korzystalem juz z ich uslug i bylem u innego operatora.Rachunki byly wysokie bo 120 zl za łącze 10 mbit.
Poszedlem do nich i rozwiazalem umowe no i sobie mysle wszystko ok a oni mi przysyłają pismo od komornika z zadluzeniem na 1250 zl za nie zwrocenie sprzetu to jest routera i dekodera.
Ten sprzęt nie jest mi do niczego potrzebny i chciałem juz go kilkukrotnie zwrocic ale nie chcieli przyjac tlumaczac to brakiem kabli innym razem brakiem baterii.Czyli ta firma orange celowo dziala na szkodę klienta i ostatnio UOKIK nalozyl na nich kare za takie praktyki.
http://www.gazetawroclawska.pl/wiad...edluzala-umowy-musi-oddac-pieniadze,11764324/
Co w takiej sytuacji mogę zrobić?

Ostatnia edycja:
Zaplacic bo nie olales tylko orange ale i sąd gdzie miales okazje wszystko wytlumaczyc ale widocznie nie odbierales listow.

Chyba nie było żadnej sprawy sadowej bo to jest pismo od firmy windykacyjnej intrum justitia.Jak nie było sprawy sadowej to jak miałem wytłumaczyć? .
NE6xp
zdjęcie pisma http://imgur.com/a/NE6xp

Ostatnia edycja:
Miałeś zapis w umowie z 2014 jak wygląda sprawa po okresie lojalnościowym, więc nie rozumiem do kogo masz pretensje. Wiedziałeś co podpisujesz i wiedziałeś jakie są tego konsekwencje. Mniemam, że chodzi tutaj o Neostradę.

W tej umowie bylo napisane o 3msc zresztą kto po 2 latach pamięta co było napisane w umowie.W umowie nie bylo tez nic na temat kar ktore naliczaja za sprzet.

2 Letni używany sprzęt router i dekoder to ile może byc wart? 75 zl? a oni chcą za to tyle co za cały abonament.Pytam się co mogę zrobic ,zglosic do UOKIK? Chyba jak UOKIK nałożył na orange kare za te oszukiwanie klienta to powinni juz zrezygnować z tych praktyk.I próbowałem im to zwrócić ale oni chyba celowo nie przyjmują sprzetu po to zeby nałożyć taka kare.
Jak bym wiedział ze te orange stosuje takie praktyki to nigdy bym nie podpisal z nimi umowy.

A jakby sobie ta w tej umowie automatycznie przedłużali umowe dożywotnio to tez waszym zdaniem jest ok? 2 lata umowy na czas okreslony tzn ze na czas okreslony.I co moge zrobic? bo nie mam teraz nawet tyle kasy żeby im zapłacić,zresztą za co tu płacić skoro i tak z tego nie korzystałem.Czytałem w necie ze duzo ludzi ma z tym problem.

https://uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=12906

Ostatnia edycja:
Skompletuj całość i zwróć. Dekoder karta i pewnie livebox. Tam nie ma baterii tylko zasilacz , za to masz karę 950 zł.Pamiętaj o protokole zwrotu i napisz prośbę o anulowanie kary ze względu na to iż jednak zwróciłeś sprzęt. Trzy stówy masz kary za zerwanie umowy gdyż zgodnie z umową i to nie żadnym drobnym drukiem na pierwszej stronie masz całą informację co powinno być zrobione przez abonenta aby umowa automatycznie nie przedłużyła się o 6 miesięcy.

Ostatnia edycja:
Powrót