Orange - problem z odzyskaniem telefonu

• Autor wątku Autor wątku AgnieszkaAga123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AgnieszkaAga123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Bardzo proszę o poradę jak postąpić w opisanej poniżej sytuacji.

W jednym z krakowskich salonów Orange oddałam niedawno zakupiony telefon do naprawy ( oczywiście na umowę gwarancyjną) . Dostalam potwierdzenie pozostawienia telefonu oraz wyznaczono przypuszczalną datę rozpatrzenia reklamacji 13.08.2015.
Po tym terminie w dalszym ciągu naprawionego telefonu w salonie nie było. Po długich godzinach dzwonienia udało mi się skontaktować z firmą w-support , która tel. naprawiała i dowidziałam się, że telefon został odesłany. Okazało się, że zamiast do salonu, odesłano go do jakiegoś biura Orange. Nie wiadomo kto go właściwie odebrał. I tak od 11.08.2015 ( data dostarczenia przez kuriera przesyłki) słuch o telefonie zaginął.
Bardzo proszę o pomoc kto w tej sytuacji odpowiedzialny jest za ten cały bałagan? Wg salonu to ja sama powinnam ten telefon odszukać i odebrać nie wiadomo skąd.Do firmy, która telefon naprawiała praktycznie nie a się dodzwonić. Zastanawiam się czy firma Sony jako gwarant jest w jakiś sposób zobligowana do zadbania o prawidłowe przeprowadzenie procedur związanych z reklamacją ?

Po co dajesz się wciągać w takie gierki? Telefon oddałaś w salonie i oni muszą Tobie oddać. Serwis nie jest dla Ciebie stroną postępowania. Złóż żądanie oddania telefonu w terminie 7 dni, na piśmie za potwierdzeniem odbioru na kopii. Może pomóc zagrożenie zgłoszeniem do Policji jako próby przywłaszczenia telefonu.

Ostatnia edycja:
Powrót