ORANGE sprzedało mój dług P.R.E.S.C.O.

• Autor wątku Autor wątku milosz0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

milosz0

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Pomocy!

W roku 2013 podpisałem umowę z Orange na abonament tel. Płaciłem regularnie do końca 2013. Później pojawiły się problemy finansowe, zwlekałem z zapłatą dość długo i mówiąc wprost zostawiłem sprawę swojemu torowi.

Rozmawiałem dziś z konsultantem Orange telefonicznie i okazało się, że mój dług urósł do niebagatelnej kwoty 6000 zł i został sprzedany firmie P.R.E.S.C.O. we wrześniu 2014r.
Ogólnie dostałem szoku bo byłem przygotowany na 1500 - 2000 zł długu - tak by wynikało z wysokości abonamentu jaki miałem (ok 120 zł).

Okazało się że Orange wypowiedziało mi umowę za nieopłacanie rachunków co za tym idzie usunęli wszystkie ulgi abonamentowe i ulgi na aparat telefoniczny co dało łącznie z karami kwotę 6000 zł.
Dług ten sprzedali firmie PRESCO o czym dowiedziałem się dziś.

Niestety nie dostałem żadnej informacji mailowej/listowej ani od Orange ani od PRESCO. Okazało się że mieli błędnie wpisany adres korespondencyjny.

Co robić? Czy spłata zadłużenia to jedyna opcja? Czy ze względu na nie otrzymanie żadnych informacji o wypowiedzeniu umowy mogę jeszcze podjąć temat z Orange?

milosz0 napisał:
Okazało się że Orange wypowiedziało mi umowę za nieopłacanie rachunków co za tym idzie usunęli wszystkie ulgi abonamentowe i ulgi na aparat telefoniczny co dało łącznie z karami kwotę 6000 zł.
To jaki to telefon, jaki plan taryfowy?

Jakie to ma znaczenie? Teraz nie pamiętam. Musiałbym odgrzebać umowę.
Tak czy inaczej telefon był pewnie za 1 zł lub 49 zł a plan taryfowy promocyjny 120 zł.
Klasycznie pewnie telefon kosztował ok 2500 zł.

Ano ma znaczenie w kwestii naliczonej kwoty. Poza tym - ile miesięcy płaciłeś?

Powrót