Orange wydał numery, które nie działają

• Autor wątku Autor wątku nucek2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nucek2

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Witam. W 2017 roku nabyłem z Orange 4 numery. Użytkowałem je przez większość czasu u macierzystego operatora. W późniejszym czasie przeniosłem numery do operatora T-Mobile. Po przeniesieniu zauważyłem, że usługa połączeń głosowych nie działa właściwie. Użytkownicy Orange dzwoniąc na te 4 numery słyszały komunikat "nie ma takiego numeru". Ja mogłem się dodzwonić do wszystkich, tylko problem był połączyć się ze mną przez użytkowników operatora Orange. Złożyłem reklamacje do T_mobile. Otrzymałem odp, ze po ich stronie jest wszystko ok, muszę złożyć reklamacje do Orange - tak uczyniłem i dostałem poniższą odpowiedź:

"otrzymaliśmy Pana zgłoszenie dotyczące numerów 50..., 50..., 50....
Zgodnie z rozmową telefoniczną z 31.01.2019 przekazałam Pana sprawę do działu technicznego, który po analizie stwierdził, że zostały sprzedane Panu numery, który nigdy nie powinien trafić do sprzedaży. W między czasie numery zostały przeniesione do innej sieci. Dla zakresu tych numerów, nie ma możliwości zmiany drogi kierowania połączeń.
Prosimy o kontakt z dotychczasowym operatorem w celu zmiany numeru.
Mając na uwadze powyższe informację nie możemy uznać Pana reklamacji."

Numery używane blisko 1,5 roku. Boje się, że po przeniesieniu numerów do orange zostaną mi odebrane. Numerów w chwili obecnej nie używam, a jeden z nich był wykorzystywany do celów firmowych za granicą. Zgłosiłem już sprawę do UKE. Czy mogę coś jeszcze z tym zrobić?

Powrót