Osadzenie w areszcie śledczym slupsk

• Autor wątku Autor wątku krzywka11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzywka11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam serdecznie. Tydzień temu mój chłopak został zatrzymany na podstawie zeznań innego oskarżonego . Po 24 godzinach pobytu przedłużono mu areszt do 2 miesiecy sankci najprawdopodobniej dlatego ze prokurator do 72 godzin nie zdążył by go przesłuchania gdyz było Boże Ciało. Adwokat po przesLucha niuanse zamierza złożyć zażalenie na przesłuchanie liczy na to ze do kolejnego tygodnia wypuszcza go za kaucja bądź na innych warunkach. Mam pytanie czy wie ktoś jak wygląda areszt śledczy w Słupsku. Czy od razu można pisać listy do niego i co myślicie czy adwokal go wyciągnie? ??

Raz, że nie ten dział, a dwa - a kto będzie wiedział czy ma szanse wyjść jak nie wiadomo co zrobił. Wróżek tu nie ma.

Głównie zależy mi na tym żeby dowiedzieć się jak jest w tym akurat areszcie

Syphar napisał:
Raz, że nie ten dział, a dwa - a kto będzie wiedział czy ma szanse wyjść jak nie wiadomo co zrobił. Wróżek tu nie ma.
głównie zależy mi na tym żeby dowiedzieć się jak jest w tym areszcie danym

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Wiec mam jeszcze takie pytanie . Narzeczony został zatrzymany jeśli chodzi o sprawę prania brudnych pieniędzy. Na narzeczonego nie ma żadnych dowodów tylko zeznanie jego znajomego który jest głównym oskarżonym ze niby mógłby mataczyc w śledztwie i dlatego go zatrzymali dostał sankcje na 2 miesiące jeszcze przed przesłuchaniem gdyż było święto i przez kilka dni nie przesłuchania go . Adwokat mówi ze złoży zażalenie i powinni go wypuścić. Co sądzicie?

Jeśli rzeczywiście nie ma kompletnie żadnych dowodów, to faktycznie adwokat ma rację. Nie wyobrażam sobie prania brudnych pieniędzy nie zostawiając żadnych kompletnie śladów czy dowodów - ale kto wie, może to jakiś super-przestępca.

Tylko, że nie można kogoś aresztować "bo było wolne". Więc to raczej nie jest rzeczywista przyczyna.

Ostatnia edycja:
Ale on jest niewinny i nie został oskarżony właśnie o o ten czyn .

No to problemu nie powinno być. Ale to i tak jest tylko "wydaje się" - nikt, z adwokatem włącznie, na 100% tego nie wie, bo wiedzieć nie może. To, że jest niewinny nie znaczy, że nie może posiedzieć w areszcie, nawet kilka lat. To nie jest kara, to jest aresztowanie na potrzeby śledztwa.

Powrót