PanGonzo napisał:
1. Pisałeś czy nie?
2. Co pisałeś i dlaczego?
3. Zarzut nie może dotyczyć nieokreślonego pokrzywdzonego ani niedookreślonego czynu. Skoro sprawa jest w sądzie, to masz wgląd do akt. W aktach muszą być wskazane te osoby, ....
nie ty pierwszy zadajesz te i inne pytania które są jak groszem o ścianę. I nie jest to pierwszy taki temat. Co do twojego pkt 3, to w treści zarzutu masz wskazane na czyją szkodę, gdy taki jest rodzaj wykroczenia

. A ponadto jest to wymóg wyskakany w kpw, a i sprawca dostaje 1 egzemplarz "Wniosku o ukaranie" gdzie też jest to wskazane.
Przykładowe wymogi Wniosku:
§ ...
Wniosek o ukaranie powinien zawierać:
- przepisów, pod które zarzucany czyn podpada;
- określenie zarzucanego obwinionemu czynu ze wskazaniem miejsca, czasu, sposobu i okoliczności jego popełnienia;
- wskazanie dowodów;
- pokrzywdzonych, o ile takich ujawniono;
PanGonzo napisał:
Trudno coś więcej radzić nie znając szczegółów. ...
Na moje, to ... jak wyżej... KOLEJNA JUŻ TUTAJ historyja przedstawiona w stylu, tj że "oni są źli, a ja jestem super i nie wiem o co im chodzi ale przedstawię siebie jako uciemiężonego przez system, który pastwi się nad obywatelem z nieznanego powodu". I na obecnym etapie, to uważam, że autor to jakiś miejscowy pieniacz, a teraz takich wszędzie pełno, którym się na domiar wydaje że jak przeczyta dwa artykuły, to mają tacy o czymś pojęcie, który zalewał jakiś urząd lub ciul wie co - bo jaśnie autor MILCZY gdzie pisał itd. - swoimi wymysłami albo o osobach, albo o rodzaju sprawy itd., to się ludzie wkurzyli i złożyli zawiadomienie z art. 107 kw
Dlatego na moje, to autor jawnie robi sobie cyrk i kpiny z ludzi na tym forum (pisząc to bardzo w delikatnej formie) pisząc to co pisząc w takiej formie i mając gdzieś aby odnosić się do zadawanych pytań !
Dlatego nie widzę sensu aby ktokolwiek tutaj sam drążył temat, a przynajmniej do czasu aż autor zacznie WRESZCIE UCZESTNICZYĆ CZYNNIE w swoim temacie i udzielać odpowiedzi !!
Chcesz jedno z drugim jakieś sensownej podpowiedzi, to najpierw ZACZNIJ OD SIEBIE, a tam w szczególności od sposobu przedstawienia historii (czytaj: szczegóły) i dalszego czynnego udziału w swoim temacie !!
Policzcie sobie ile jest wpisów uczestników i że się dwoją i troją w tym zadają ZABAWA w pytania, na które ... , czyli już chyba tutaj TRADYCYJNA "zgaduj zgadula", a ile jest wpisów i jakiej formy autora. Samo mówi za siebie.